preloader

.. loading ..

9 decembra, 2022 0 Comments

Gostovanje v Kopru za novi 2 točki

Z obračunom med koprskimi in trebanjskimi rokometaši se danes začenja 12. krog Lige NLB. Trimovci časa za počitek niso imeli veliko, saj so v torek v domači dvorani v 1/8 finala Pokala Slovenije gostili ekipo RK SVIŠ Ivančna Gorica in se uvrstitve v četrtfinale veselili z visoko zmago z rezultatom 35:22. Obračun s Koprom ima zelo velik pomen, saj bi trimovci z zmago še vedno lahko dihali za ovratnik ekipama Gorenja in Celja, ki trenutno kraljujeta na prvih dveh mestih lestvice Lige NLB.

Trebanjci so se z zmago v 1/8 finala Pokala Slovenije proti Svišu uvrstili v četrtfinale pokalnega tekmovanja, novo zmago pa bodo iskalu tudi v Ligi NLB proti ekipi RD Koper. FOTO: Borut Dvornik

Poraz v domači dvorani je trebanjske rokometaše zelo prizadel. Kljub padcu naše ekipe na 3. mesto nas veseli dejstvo, da je zaostanek za vodilnima ekipama Celja in Gorenja majhen, kar pomeni, da nas čaka napeto nadaljevanje sezone in težek boj za naslov državnega prvaka. Tokrat se bodo levi po novi dve točki odpravili na obalo, kjer jih v Areni Bonifika v 12. krogu Lige NLB čaka ekipa RD Koper.

Domači rokometaši veljajo za neugodne nasprotnike, kar dokazuje tudi dejstvo, da so Primorci do danes imeli enak izkupiček zmag in porazov, kakor naši levi. Edini poraz jim je zadal le RK Gorenje Velenje. Koper je do zadnje zmage prišel v prejšnjem krogu, ko so v gosteh proti ekipi RD Dobova domače rokometaše premagali z rezultatom 22:27.

Obračun z RD Koper se bo v Areni Bonifika začel ob 18. uri. Zveste navijače vabimo, da naše fante podprejo s tribun. Bodite njihov 8 lev! Levjesrčne rokometaše lahko podprete tudi ob spremljanju neposrednega prenosa, ki se bo ob 18. uri predvajal na televizijskem programu Sportklub 1.

Aljoša Čudič, RK Trimo Trebnje:
»Na vsaki tekmi gremo na zmago, saj se zavedamo, kakšen je naš cilj. Na tekmo s Koprom smo se pripravljali, kot se za vsako, vendar nam je bilo nekako težko zaradi poraza na domačih tleh proti Gorenju. Moramo se pobrati in nadaljevati našo levjesrčno igro in gremo novim zmagam naproti.«   

 

Deli :