preloader

.. loading ..

24 aprila, 2021 0 Comments

Gašper Horvat, dobrodošel v RK Trimo Trebnje!

Vodstvo kluba je s ponosom sklenilo pogodbo z enim najperspektivnejših slovenskih rokometašev Gašperjem Horvatom, ki se v Trebnje seli s pričetkom naslednje sezone in bo zaigral na poziciji levega zunanjega. 

Dvaindvajsetletnik je rokometno pot začel v ormoškem Jeruzalemu, od koder se je z osemnajstimi leti odpravil v prestolnico. Nekaj časa je treniral na Kodeljevem pri Slovanu, februarja 2017 pa okrepil Ribnico, za katero je igral vse do letošnje sezone. Letos je odigral 20 tekem in se izkazal s 33 zadetki. Redno je branil barve mlade slovenske reprezentance, med drugim poleti 2018 v Celju tudi z zdajšnjim levom Markom Kotarjem osvojil naslov evropskega mladinskega prvaka.

Gašper Horvat je s trebanjskimi levi podpisal dvoletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja, prav tako pa se že nestrpno veseli igranja v trebanjskem dresu in s tem nastopanja na evropski sceni.

Gašper Horvat, nova okrepitev RK Trimo Trebnje:
“Občutki ob podpisu pogodbe so super. Verjamem, da gre za neko zdravo sredino, v katero se bom dobro vklopil. Klub ima visoke ambicije, kar je eden izmed glavnih razlogov za prihod v Trebnje. Prav tako mi je všeč filozofija trenerja Uroša Zormana, ki igra taktičen in potrpežljivi rokomet. Z veliko igralci se poznam, pozitivno sem vesel in komaj čakam, da se prične nova sezona.”

Anton Janc, predsednik RK Trimo Trebnje:
“V prihodnji sezoni sestavljamo zasedbo, ki bo sposobna tekmovati za sam vrh Lige NLB in igranje v EHF European League. Vesel sem, da smo se uspeli dogovoriti za sodelovanje z enim najperspektivnejših slovenskih rokometašev, Gašperjem Horvatom. V naslednji sezoni mu želim obilo sreče na parketu. Verjamem, da se pod vodstvom Uroša v našem klubu lahko razvije v pomembnega članskega reprezentančnega igralca.”

OSNOVNI PODATKI:
IME IN PRIIMEK: 
Gašper Horvat
POZICIJA: Levi zunanji
DATUM ROJSTVA:
10. 4.1998
VIŠINA/TEŽA:
198 cm / 93 kg
DOSEDANJI KLUBI: 
RK Jeruzalem Ormož (-2017), RD Riko Ribnica (2017-2021), RK Trimo Trebnje (2021-).

Gašper, dobrodošel v RK Trimo Trebnje!

Deli :