preloader

.. loading ..

20 novembra, 2022 0 Comments

Derbi s Krko tudi v znamenju mlajših selekcij

Dolenjski derbi proti MRK Krka je bil v minulem vikendu značilen tudi pri mlajših selekcijah. Starejši dečki B in mladinci so se iz Novega mesta vrnili z grenkim porazom, starejši dečki A pa so rivale iz Krke uspeli premagati.

Starejši dečki B

FOTO: RK Trimo Trebnje

Tekmo so odlično odprli gostitelji in že v prvih 10 minutah prišli do vodstva s 4 goli, katerega so držali vse do zadnjih minut prvega polčasa. Zaostanek za novomeškimi rokometaši so naši levčki uspeli zmanjšati na -3, prva polovica tekme se je končala z rezultatom 15:12.

V drugem polčasu so ponovno odlično začeli krkaši in se trimovcem oddaljili že z 8 zadetki prednosti. Slabša obramba in napad Trebanjcev je bila voda na mlin gostiteljem, ki so napake gostov izkoriščali in svoje vodstvo uspeli povišati na +10, s tako veliko prednostjo pa se je obračun tudi zaključil. Rokometaši Krke so trimovcem zadali boleč poraz z rezultatom 33:23.

Starejši dečki A

FOTO: RK Trimo Trebnje

Drugače pa se je razpletlo pri rokometaših selekcije starejših dečkov A. Kot se za derbi spodobi, sta ekipi obračun začeli izenačeno, dokler niso naši rokometaši v 6. minuti povedli z 2 zadetkoma, v 10. minuti pa so levčki vodstvo povišali na +3. Sledil je padec koncentracije Trebanjcev, kar so krkaši izkoristili in ob zaključku prvega polčasa prednost trimovcev izničili. Prva polovica tekme se je zaključila z rezultatom 16:16.

V drugem polčasu pa so bolje začeli gostitelji in se Trebanjcem odlepili z rezultatom 18:16, a so do 21. minute naši rokometaši novomeško prednost uspeli izničiti. Sledil je nalet trimovcev, ki so v dvorani Marof gostiteljem uspeli pobegniti s 4 zadetki. Njihova prednost je obstala vse do zadnjih minut obračuna, takrat pa je sledil manjši padec koncentracije levjesrčnih rokometašev, poznala se je tudi utrujenost igralcev na naši strani, kar so krkaši izkoristili in se gostom približali na 2 gola zaostanka. Na srečo je Novomeščane prehitel zvok sirene, ki je oznanil konec tekme. Trebanjski rokometaši so jo dobili z rezultatom 30:32.

Mladinci

FOTO: MRK Krka

Pravo borbo smo spremljali tudi pri mladinski zasedbi trebanjskega Trima, ki je na žalost v dvorani Marof izgubila z rezultatom 32:31.

Tekmo so z dvema goloma odprli trebanjski levi, a so domačini hitro uspeli priključiti Trebanjcem. TI so v 5. minuti tudi povedli in vodstvo uspeli povišati na +3. Nezbranost v obrambi in napadu naših rokometašev je gostiteljem dala vetra v jadra, saj so povedli že s 5 goli, a so se naši levi uspeli zbrati in ob koncu prvega polčasa njihovo vodstvo uspeli znižati na 4 zadetke.

Drugi polčas so ponovno suvereno začeli naši rokometaši in vodstvo krkašev znižali na 2 zadetka. Z borbeno igro in željo po dobrem rezultatu, so levi Novomeščanom uspeli priključiti, a je ponovno proti koncu tekme sledil padec koncentracije v obrambi in napadu. Krka je povedla s 3 goli, a so se trebanjski rokometaši uspeli zbrati in njihovo prednost ponovno zmanjšali le na gol prednosti, na koncu pa je Trebanjcem zmanjkalo časa za preobrat in gostitelji so se na domačih tleh lahko veselili zmage.

Deli :