Novice

Delati z Urošem Zormanom je velika čast

Trebanjski levi se trenutno nahajajo v napornem februarskem ritmu tekem. Za njimi sta dve uspešni predstavi v Ligi NLB, prav tako pa moštvo čez nekaj dni v Areni Stožice čakata dva izjemno pomembna obračuna proti danskemu GOG-u. Kot nam je v nedeljskem pogovoru razkril, ima visoke načrte v drugem delu sezone tudi kondicijski trener Tim Butkovec.

Butkovec je že tretjo sezono del trebanjskega kluba. Letos vodi mladinsko ekipo, hkrati pa deluje v strokovnem štabu članskega moštva, kot kondicijski trener trebanjskih levov. Zanimivo, strokovni štab ima letos tri člane slovenske moške reprezentance – Uroša Zormana (pomočnik selektorja), Rudija Slobodnika (terapevt) in Tima Butkovca (videoanalitik).

Slednji je pred nadaljevanjem sezone predstavil svoja pričakovanja, hkrati pa verjame, da je moštvo sposobno narediti korak višje in še naprej ostati v vrhu slovenskega prvenstva ter se boriti za uvrstitev v izločilne boje EHF Lige.

Z leve proti desni: Tim Butkovec (kondicijski trener), Rudi Slobodnik (kineziolog), Maj Grandovec (ekonom). Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Tim, nam lahko predstaviš, kako po navadi poteka tvoj delovni dan?
Moj delovni dan se prične zgodaj zjutraj, s tekom v domači okolici, saj redno skrbim za telesno pripravljenost. V prvi polovici prvenstva imamo večinoma 2 ali 3 dopoldanske treninge, namenjene telesni pripravi. Popoldanske aktivnosti v klubu namenimo tehnično-taktičnim elementom rokometne igre, po končanem treningu pa analiziram prihajajočega nasprotnika in naredim pripravo za jutrišnji trening.

Kako bi ocenil predstave trebanjskih levov v prvem delu sezone?
V prvi polovici prvenstva je bil ritem tekem izjemno naporen, saj smo odigrali 20 obračunov. Z dosedanjimi igrami smo lahko zadovoljni, kljub dvema spodrsljajema na Koroškem in Obali. Kljub temu celoten jesenski del vidim kot zelo uspešnega.

Kje vidiš možnosti za napredek v drugi polovici prvenstva?
Vsak športnik mora imeti visoke cilje. V drugem delu moramo zbrano odigrati celotnih 60 minut, hkrati pa imeti čim manj izgubljenih žog ter čvrsto obrambo. Prav slednja je, skupaj z vratarjema, ena izmed ključnih za zmago.

Kako se počutiš v strokovnem štabu trebanjskega kluba?

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Počutim se odlično. Pogoji za delo so vrhunski, zato dobro sodelujemo in se tudi dopolnjujemo. Delati z legendo slovenskega in svetovnega rokometa Urošem Zormanom je velika čast, zato verjamem, da se od njega lahko veliko naučim.

Kakšni so tvoji cilji za prihodnost?
V klubu si želim predvsem napredovati. Pogoje za kakovostne treninge bomo v nekaj letih nadgradili z novo dvorano, ki bo večinoma namenjena za profesionalni rokomet v Trebnjem. Že letos pa imamo z akademijo zares odlične pogoje za kakovostnejši trenažni proces.

Ter še za konec, kaj želiš sporočiti navijačem?
Navijačem želim sporočiti, da nam njihova podpora pomeni veliko. Želim pa si čim prej, da znova napolnimo tribune trebanjske športne dvorane.