preloader

.. loading ..

24 februarja, 2021 0 Comments

Borbeni trebanjski levi do drugega poraza proti Dancem

Trebanjski rokometaši so na tekmi 9. kola EHF Lige zabeležili tesen poraz proti danskemu GOG-u in ostali brez možnosti v boju za napredovanje med najboljših 16 ekip v omenjenem tekmovanju. Zdaj so vse misli usmerjene v prihajajoči torkov obračun z Madžari in sobotno prvoligaško gostovanje v Velenju.

Trebanjski levi so spomladanski del sezone začeli z odliko ter z dvema prvoligaškima zmagama utrdili drugo mesto na prvenstveni lestvici. Tokrat jih je v Areni Stožice čakal obračun z danskim podprvakom GOG-om. Slednji je dobil prvo tekmo, po izjemno dramatični končnici (32:31), v drugo pa je izbrancem Uroša Zormana znova zmanjkalo kanček energije, tako da so se možnosti o uvrstitvi v drugi del drugega najkakovostnejšega evropskega tekmovanja razblinile.

Trebanjski levi brez izločilnih bojev

Trebanjci so danes po včerajšnjem porazu ciljali na zmago, saj je bila nujna v boju za napredovanje v izločilne boje EHF Lige. Moštvi sta srečanje odprli izenačeno. Stalno se je na semaforju gibal rezultat gol za gol, v drugi polovici prvega polčasa pa so pobudo prevzeli Danci ter držali prednost med dvema in štirimi goli. Ob zvoku sirene je na semaforju po 30 minutah kazalo 13:16 za goste.

Drugi polčas so bolje pričeli danski podprvaki. Ti so z delnim izidom 0:3 povišali prednost na +6 (13:19), a trebanjski levi se niso predali. Kljub prepričljivemu danskemu tempu, se je moštvo Uroša Zormana borilo vse do konca tekme. Na koncu je za morebitno zmago vendarle zmanjkalo moči, Danci pa so dobili tekmo s 27:30.

Marko Mežnaršič, pomočnik trenerja RK Trimo Trebnje:
“Čestitke nasprotniku za osvojitev vseh štirih točk in napredovanje v drugi del EHF Lige. Danci veljajo za kakovostno in izkušeno zasedbo. Danes so pokazali, da so bili boljši. Pri nas se je poznalo, da so bili fantje po včerajšnjem porazu precej fizično in psihično izčrpani. Manjkalo je več razpoloženih igralcev, poleg tega je bil gostujoči vratar razpoložen. Ostaja še zadnja tekma, in sicer prihodnji teden proti Madžarom. Igrati proti uveljavljenim igralcem je za nas v čast in ogromna izkušnja.”

EHF LIGA, ZAOSTALA TEKMA 4. KROGA:
Sreda, 24. februarja, ob 17.00 (Arena Stožice, Ljubljana):
RK Trimo Trebnje – GOG Gudme 27:30 (13:16)
GOG Gudme: Hallgrimsson 15 obramb, Andreassen 1 obramba; Pytlick 7, Nilsen 1, Jacobsen, Frederik Andersen, Madsen, Laerke 4, Bergendahl 2, Gidsel 2, Kildelund 2, Zachariassen 3, Jakobsen 3, Olsen 6, Emil Andersen, Clausen; Trener: Nicolej Krickau.
RK Trimo Trebnje:
Tomić 4 obrambe, Brana 2 obrambi; Rašo 3, Didovič 2, Grojzdek, Radojković 6, Dobovičnik 1, Cingesar, Hamidović 1, Kotar 4, Potočnik, Udovič 5, Grbić 1, Cirar 3, Florjančič; Trener: Uroš Zorman.
IGRALEC TEKME: Uroš Udovič (RK Trimo Trebnje) – 5 zadetkov

Deli :