Novice

Aleksandar Tomić: Delo na pripravah se bo kmalu obrestovalo

Za trebanjskimi levi se zaključuje tretji dan priprav v Kranjski Gori, kjer so nastanjeni v Hotelu Kompas, ki nudi zares vrhunske pogoje za nastanitev in treniranje. Srbski vratar Aleksandar Tomić pa je spregovoril par besed o pripravah in novi sezoni.

Aleksandar Tomić je rokometno pot začel v beograjski Crveni Zvezdi, v Slovenijo pa prišel leta 2016 kot novi vrata novomeške Krke. S slednjo osvojil celo naslov pokalnega podprvaka ter superpokalnega prvaka, vrste Trima pa okrepil na začetku sezone 2019/2020.

Za seboj ima precej uspešno sezono, v kateri je na triindvajsetih tekmah povprečno zbral 13,1 obramb ter dosegel dva zadetka. V Trebnjem se odlično počuti, a v novi sezoni želi še korak višje.

Aleksandar, kako se počutiš na pripravah v Kranjski Gori?
Vesel sem, da smo prišli sem in pridno ter naporno delamo na treningih. Verjamem, da se bo to delo obrestovalo.

Zadnji dve sezoni ste avgustovske priprave opravili pri Turistični kmetiji Obolnar, tokrat ste se podali na severozahodni del države. Kakšne pogoje imate tukaj?
Tukaj so zares vrhunski pogoji. Zelo smo zadovoljni, saj so priprave zelo dobro organizirane. Treniramo dvakrat dnevno, hrana je odlična, fizioterapevti so nam na voljo ves čas, zato nimam pripomb.

V novi sezoni bodo trebanjski levi nastopali tudi v EHF ligi. Kakšna so pričakovanja in želje?
Želje so predvsem uvrstitev v skupinski del, a pred nami je zelo težka naloga.

Kako si preživel obdobje med koronavirusom?
Dva meseca in pol sem bil v Trebnjem, upošteval sem določena navodila in individualno treniral. 

Ter še za konec, kaj želiš sporočiti trebanjskim navijačem?
Upam, da nas boste že od prve tekme podprli v čim večjem možnem številu, če bo to le mogoče. Se vidimo kmalu na tekmah. Gremo Trimo!