preloader

.. loading ..

25 marca, 2023 0 Comments

Uvertura pred derbijem lige uspešno zaključena!

Rokometaši Trima so rutinsko opravili svojo nalogo v 19. krogu državnega prvenstva in se z zmago nad Mariborom vsaj začasno izenačili s Celjem Pivovarno Laško, od katerega pa imajo boljšo gol razliko, tako da so začasno na prvem mestu lestvice.

Naše leve prihodnji teden čaka pomembna tekma v Celju. FOTO: Borut Dvornik

V prvem polčasu igra našim levom ni stekla. Kljub vodstvu s 3 goli prednosti, so trebanjski rokometaši naredili preveč napak v obrambi in v napadu, kar so gostje izkoristili in se trimovcem ob koncu prvega polčasa približali le na gol zaostanka (12:11).

Boljši pristop so domači igralci prikazali v začetku drugega polčasa, saj so si hitro priigrali visoko prednost. Povedli so z 19:13, a so Mariborčani zaostanek uspeli znižati za -5. Z zadetkom Krešića v 56. minuti so Trebanjci ponovno prevzeli pobudo in tekmo končali z 8 goli prednosti (30:22).

Z zmago proti Mariborčanom so se trimovci začasno izenačili s Celjani, proti katerim se bodo zoperstavili naslednji teden v dvorani Zlatorog. Vse navijače zato vabimo, da se čim prej prijavijo za odpravo v knežje mesto, da v čim večjem številu podpremo naše fante do nove zmage!

Jan Jurečič, RK Trimo Trebnje:

“V tekmo nismo šli s 100%. V prvem polčasu nismo bili zbrani pri naših strelih. To nam je jemalo energijo, sploh v momentih, ko smo odlično oddelali v obrambi, na koncu pa iz lahkih priložnosti nismo zadeli. Prejeli smo tudi nekaj nepotrebnih zadetkov, zato so se nam Mariborčani v prvem polčasu približali. V drugi polovici tekme smo stopili na plin, se skoncentrirali pri naših strelih, popravili v obrambi in zasluženo zmagali.”

RK Trimo Trebnje: A. Čudić (3 obrambe), M. Grčo (4 obrambe), R. Ristanović, M. Radojković (5), F. Glavaš (5), S. Slatinek-Jovičić (3), J. Jurečič (3), D. Didovič (3), V. Miklavec (3), M. A. Pipp (3), M. Ćorsović (2), M. Kotar (1), K. Krešić (1), L. Višček (1), G. Potočnik, G. Horvat

Strokovni štab: U. Zorman (glavni trener), M. Mežnaršič (pomočnik glavnega trenerja), M. Grandovec (vodja moštva), R. Slobodnik (fizioterapevt)

Vir: RZS/RK Trimo Trebnje

 

Deli :