preloader

.. loading ..

16 oktobra, 2020 0 Comments

17-letni Nejc Ropič debitant v članski ekipi RK Trimo Trebnje

V petek je trebanjska članska zasedba gostovala na Obali in z odliko premagala Butan Plin Izolo (41:26). Priložnost je dobila celotna šestnajsterica trebanjskih levov, med njimi pa se je prvič znašel tudi 17-letni Nejc Ropič in ob debitantskem nastopu prispeval krstna dva zadetka.

Rokometaši trebanjskega Trima so z odliko opravili gostovanje v 7. kolu Lige NLB in Butan Plin Izolo visoko ugnali s 26:41 (13:21). S šesto zaporedno prvenstveno zmago je bila z odliko opravljena generalka pred torkovo evropsko tekmo z Rhein-Neckar Lӧwnom.

Ob zanesljivi zmagi se je z debitantskim nastopom in dvema zadetkoma izkazal tudi perspektivni Nejc Ropič. Sedemnajstletni levi zunanji se je treningom članskega moštva priključil pred nekaj tedni in v Izoli odlično izkoristil ponujeno priložnost. »Vesel sem, da sem dobil priložnost in jo izkoristil z dvema zadetkoma. Upam, da bo takšnih prilik še več,« je ob debitantskem nastopu za člansko ekipo RK Trimo Trebnje spregovoril Ropič.

Talentirani sedemnajstletnik je v RK Trimo Trebnje prišel na začetku sezone 2019/2020 iz vrst SVIŠ-a iz Ivančne Gorice, z željo po boljšemu napredku in razvoju. V zadnjem letu je do sedaj zaigral za kadetsko, mladinsko ter člansko zasedbo in na odigranih 36 tekmah vknjižil kar 159 zadetkov. Pod vodstvom Uroša Zormana se na treningih prve ekipe kali že nekaj tednov. »Z Urošem Zormanom sem zelo zadovoljen, saj ima za seboj vrhunsko kariero, kar se mu pozna tudi pri načinu vodenja. Ima bolj drugačen in profesionalen pristop, tako da mi je všeč njegovo vodenje,« je o trenerju dejal Ropič.

Ob koncu je spregovoril še o osebnih ciljih, ki so precej ambiciozni. Postopoma želi priti do stalnega mesta v ekipi in tako dobiti še vrsto potrebnih izkušenj za nadaljnjo uspešno igralsko kariero. »Želim si še napredovati, se dokazovati in postopno priti do stalnega mesta v članski ekipi. Hvaležen in ponosen sem, da lahko treniram s takšno ekipo in fanti, zaradi česar lahko zagotovo še hitreje napredujem.«

Deli :