Novice

FOTO: Zmagali tretjič zapored, padel Jeruzalem Ormož

Sobota, 4.10.2014; Rokometaši Trima smo zmagali tretjič zapored in ostajamo v širšem vrhu lige. Tokrat smo bili boljši od Jeruzalem Ormoža z izidom 29:23 (14:9), poznala pa se je odsotnost obolelega Jureta Sušina.

RK Trimo Trebnje : RK Jeruzalem Ormož   29 : 23 (14:9)

RK Trimo Trebnje: Jelovčan (11 obr), Femec, Radelj 1, Skol 7(4), Kotar, Željko, Baznik, Potočnik 2, Udovič 3, Sašek 4, Ferkulj 6(1), Grandovec T., Florjančič 6, Brana (2 obr), Urbič (2 obr).

RK Jeruzalem Ormož: Bratanovič, Cvetko R.1, Kolmančič 2, Bogadi, Radujkovič 4, Čudič 6, Kocbek 5, Rajšp 1, Cvetko T.,  Veselko 1, Mesarič, Grizold, Gregorc 3, Balent, Topolovec, Petrovič.

Rokometaši Trima so pred tekmo ostali brez Jureta Sušina, ki je obolel za virozo. To se je kar poznalo na učinkovitosti, predvsem v obrambi. Tekma se je pričela z napakami gostov, ki niso zadeli niti iz protinapada niti iz dveh sedemmetrovk niti iz čistih situacij. Tu smo, roko na srce, imeli kar nekaj sreče in se odlepili na 4 zadetke. Vendar igra je šepala, predvsem v obrambi ni bila dovolj bojevita. Tako je Brana imel veliko dela in malo pomoči obrambe, čeprav je z dobrim postavljanjem preprečeval zadetke (žoge so letele mimo gola). V napadu smo na trenutke igrali dobro, a naredili preveč tehničnih napak. Polčas smo vseeno kontrolirali in vodili z petimi, šestimi goli naskoka. V zaključku polčasa nismo izkoristili priložnost za večje vodstvo in na odmor odšli z solidnimi 5 goli prednosti.

Dogovor za drugi polčas je bil, da bolje odigramo v obrambi in preko hitrih protinapadov zaključujemo napade. To nam ni najbolje uspevalo in razlika se je vseskozi vrtela okrog 5 zadetkov plusa. Ko smo že prišli (na največjo) prednost sedmih zadetkov in bi lahko tekmo mirno odpeljali v končnico, smo zaradi napak borbenim gostom dovolili, da ostanejo pri relativno aktivnemu rezultatu (+ 4). Na koncu smo le stisili in tekmo mirno pripeljali do konca, tako da so priložnost dobili vsi (zdravi) igralci iz klopi. Po koncu tekme je trener domačih Roman Šavrič povedal: “Tekmo smo zmagali, kar je bil naš cilj. Vendar s predstavo nisem najbolje zadovoljen. Preslabo smo odigrali v obrambi, kjer so nas nekajkrat reševali vratarji. Res se nam je zelo poznala odsotnost Sušina, a to ne sme biti izgovor za slabšo igro. Po drugi strani pa če pogledam, kako smo lansko leto zelo dobro igrali, pa izgubljali tekme, je že boljši tak scenarij iz današnje tekme. Za prihajajoče tekme pa bo potrebno bolje odigrati, če hočemo ostati neporaženi. Temu pa bomo posvetili cel naslednji teden.”

RK Trimo Trebnje