Novice

Zmaga z mirno končnico

Končno smo po parih tekmah videli zmago z mirno končnico. Vendar je večji del kazalo drugače, na koncu pa smo zasluženo visoko zmagali.

Trimo Trebnje : Jeruzalem Ormož                           40:33 (18:18)

Trimo Trebnje: Korelec 4, Lukanc 1, Radelj 3, Paladin 6, Ratajec 1, Ferlin, Skol 1(1),  Sušin 6, Saje (6 obr),  Florjančič 3, Rojc, Zoran, Skube 4, Grandovec 3, Garcia 8(1), Brana (7 obr)

Jeruzalem Ormož: Žuran, Rajšp, Bogadi 8, Žmavc 2, Radujković 1, Čudič 2(1), Gregorc 4, Belec, Kirič, Šišmanovič 3, Kljajič 4, Mesarič 7, Špiljak 2

Srečanje smo boljše začeli Trimovci in povedli za dvazadetka in prednost držali do polovice polčasa. Čisto se nismo mogli odlepiti, Jeruzalem je kaznoval naše napake. Nato smo uspeli povesti za 3 (10:7) in kazalo je, da se bo odpor gostov končal. Nato se je poškodoval Radelj (ob Ferlinu ni igral niti Rojc) in težave so hitro nastopile. Gostje so uspeli izenačiti in celo poveti (13:14). Vostvo za gol so uspeli držati kar nekaj časa, Trimovci smo se težko prilagajali. Obramba (kljub solidnemu Brani na golu) ni delovala odločno, imeli smo težave. Do polčasa smo le uspeli izenačiti in za dober rezultat se bo potrebno bolj potruditi.

Drugi polčas se je nadaljeval po istem scenariju, gostje so nam dihali za ovratnik. Nikakor nismo mogli povesti več kot za zadetek. Z igralcem več nam je le uspelo povesti za dva, nato pa smo dobro igrali tudi z igralcem manj in povedli za 4 (27:23). Nato tudi minuta odmora gostujoče ekipe ni pomagala, Trimo je zaigral poletno. Dobro v obrambi (Brano je zamenjal Saje) in z hitrimi protinapadi smo uspeli povesti za 8 (34:26). Ko tudi druga minuta odmora gostom ni pomagala, se je tekma mirno prevesila na našo stran. Varno smo držali visoko prednost in nismo dovolili ponovnega priključka. Nekaj minut pred koncem je že bilo znano, da zmaga ostaja doma, zato so priložnost dobili vsi igralci. Zmaga je bila zaslužena in težko prigarana, kar prinaša mir v ekipo pred nadaljevanjem prvenstva.

Jesenski del se nadaljuje v sredo z gostovanjem v Celju, s čimer se zaključuje polsezona (s tekmo manj proti Izoli, ki se bo odigrala v mesecu februarju). Položaj na lestvici je ugoden, a nam še ne omogoča mirnega spanca.  

Galerija slik

Foto: A.Janc

[do action=”youtube-video” povezava=”qQ_-LT3Q_Ag”/]