Novice

FOTO in VIDEO: Zmaga proti Loki ni bila podarjena

Sobota, 29.11.2014; Rokometaši Trima smo se morali potruditi, da smo osvojili novi dve točki. Zaradi obilice manjših poškodb smo ostali brez širine, zato je bil zmagovalec odločen šele v končnici.

RK Trimo Trebnje : RK Urbanscape Loka   27 : 25 (16:14)

RK Trimo Trebnje: Jelovčan (8 obr, 2 x 7m), Radelj 1, Butkovec, Skol 8(3), Kotar, Sušin 5, Željko, Potočnik 6, Udovič, Sašek 2, Ferkulj, Grandovec T. 1, Florjančič 4(2), Brana (7 obr, 1 x 7m), Urbič.

RK urbanscape Loka: Vrbinc, Rakovec, Šibanc 4, Lapajne 7(5), Kavčič 4, Bergant, Korošec, Čerbon, Cingesar 1, Bradeško 3, Dolenc, Panjtar, Rant, Rebič 3, Setnikar 3, Vrbinc.

Rokometaši Trima so tekmo začeli rahlo oslabljeni, saj zaradi lažjih poškodb niso mogli igrati Ferkulj, Femec in  Grandovec Maj, Udovič pa je stisnil zobe in delno lahko pomagal. Tako smo imeli problem z širino. Tekmo smo bolje začeli in povedli 2:0. Gostje so nas nato ujeli in držali stik do 6. minute. Nato smo se zopet uspeli odlepiti na +4 (9:5), na kar so gostje odgovorili z minuto odmora. To razmerje moči ni porušilo, še vedno smo imeli prednost treh ali štirih zadetkov. Rahlo smo poizkušali spočiti Sušina in Potočnika in gostje so prišli le na gol zaostanka (11:10), kasneje pa celo izenačiti na 13. Do polčasa smo nato zopet potegnili in odšli s prednostjo 2 zadetkov.

Med polčasom smo imeli dogovor, da spremenimo določene zadeve in jih odigramo tako, kot smo se za to pripravljali na treningih. To nam je bolje uspevalo in razlika je počasi naraščala. Igro smo imeli v svojih rokah, rezultat smo povišali na +5 (22:17). Še naprej smo igrali zavzeto, dobro je branil Jelovčan (zamenjal prav tako dobrega Brano) in razlika je narasla na +6 (25:19). Ko smo že mislili, da smo tekmo zlomili, je prišlo do nekaj napak, tudi zaradi utrujenosti. Nismo uspeli realizirati čisto situacijo in dve 7m in gostje so se nevarno približali na dva gola zaostanka. Vzeli smo minuto odmora, da se malo umirimo. V zadnjem delu nas je reševal Jelovčan z dobrimi obrambami, piko na i pa je postavil Grandovec 20 sekund so konca. Po izteku časa je Jelovčan ubranil še drugo 7m in razlika je ostala na dveh zadetkih. Po tekmi je trener Trima Roman Šavrič povedal: “Pričakovali smo težko tekmo, bodisi zaradi kvalitete gostov bodisi zaradi naših težav z poškodbami. Ves teden nismo sestavili kvalitetnega treninga, kar se je poznalo v padcih igre. Vseeno čestitam fantom za zasluženo zmago, ni bilo lahko tako tekmo pripeljati do konca praktično samo z sedmimi igralci v polju.”

16

[do action=”youtube-video” povezava=”xDc6M0Roy5M”/]

RK Trimo Trebnje

Foto: RK Trimo Trebnje in Samo Kobal