Novice

Zasluženo visoka zmaga v Slovenj Gradcu

Sobota, 27.9.2014; Rokometaši Trima smo po dobri tekmi uspeli premagati domačine iz Slovenj Gradca za visokih 9 zadetkov.

RK Slovenj Gradecc 2011 : RK Trimo Trebnje   26 : 35 (13:19)

RK Slovenj Gradec: Ošlovnik, Humek, Šavc, Voršič 4(1), Zbičajnik, Čičvič 2, Ovniček 2, Doberšek 2, Levc 5, Kresnik, Kobold, Šon 4, Poklič 4(2), Plešej 1, Podstenšek, Štrumpfl 2.

RK Trimo Trebnje: Jelovčan (3 obr), Femec, Radelj, Skol 2, Kotar 1, Sušin 2, Baznik 1, Potočnik 3, Udovič, Sašek 4, Ferkulj 5(2), Grandovec 6, Florjančič 11, Brana (6 obr), Urbič (3 obr).

Trimovci smo tekmo malo slabše odprli in dovolili domačinom, da povedejo 2:0 in 3:1. Nato pa smo zagospodarili na igrišču in rezultat obrnili v svojo korist. Z delnim izidom 7:1 smo povedli za 4 zadetke (4:8), nato pa razliko še povečevali. Zelo je bila razpoložena obramba, ki je Florjančiču omogočala hitre protinapade. Igrali smo zelo disciplinirano in do polčasa skoraj že rešili vprašanje zmagovalca (13:19).

Drugi polčas se je začel podobno. Trimo ni popuščal in rezultat mirno kontroliral. Postopoma smo razliko še povečevali in v 44. minuti je znašala že 9 zadetkov. Odlično je branil Brana (6 obramb), katerega je nadomestil Urbič (vsi trije vratarji so bili na nivoju). Florjančič je zabilaj kot za stavo, zgešil pa ni nobenega meta (stel na gol 11/11). Tako so v zaključku tekme igrali vsi igralci iz zapisnika, razliko pa tik pred koncem povečali na +10 (25:35). Zmaga je bila zaslužena in prigarana, mogoče težje kot kaže rezultat. Po tekmi je trener Trima Roman Šavrič povedal: “Za nas je bila to tekma, ki nas lahko pelje nad povprečje ali pa nas vrže nazaj v povprečje. Ker želimo biti resen tekmec za čim višja mesta, smo tekmo vzeli zelo resno. Igralci so vsi po vrsti dodali kocko v mozaik, veseli pa me, da imamo kar tri razpoložene vratarje. Ta zmaga nas ne sme uspavati ampak nam mora okrepiti samozavest za prihajajoče tekme.”

RK Trimo Trebnje