Novice

Za uvod NLB lige sledi vroče gostovanje pri novincu

Članska ekipa Trima Trebnje se bo v soboto odpravila na vroče gostovanje v Ivančno Gorico, k novincu v ligi – SVIŠ-u.

Žreb, ki je bil izpeljan konec meseca junija, je določil, da se bodo naši fantje že takoj pomerili proti SVIŠ-u iz Ivančne Gorice, ki je še v lanski sezoni nastopal v 1. B DRL. Ivančani so se v prvo ligo vrnili po treh sezonah. Zadnji medsebojni obračun v prvi ligi je bil odigran v sezoni 2014/2015, ko so Trebanjci zasluženo slavili z rezultatom 27:34.

V letošnji sezoni bo trebanjsko moštvo vodil ambiciozni Benjamin Teraš, ki je v Ivančno Gorico na kaljenje poslal dva naša člana – Nejca Venclja in Roka Željka. V naših vrstah imamo trenutno otroka ivanškega kluba – Klemna Saška, ki bo pomemben člen trebanjske zasedbe v NLB ligi.

Benjamin Teraš se že veseli sobotnega derbija proti SVIŠ-u iz Ivančne Gorice. Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

»Po dobro opravljenih pripravah komaj čakamo, da se začne nova sezona. Že v prvi tekmi odhajamo na vroče gostovanje v Ivančno Gorico, k ekipi SVIŠ-a, ki je zelo kakovostna in bo trd oreh za vsakega nasprotnika, predvsem na domačem igrišču. Od svojih fantov pričakujem odločen nastop, borbo za vsako žogo, saj le na takšen način lahko osvojimo točke na prvem gostovanju, kar pa si seveda tudi želimo,« je pred uvodno tekme DP-ja dejal članski trener, Benjamin Teraš.

»Po napornih pripravah smo vsi v pričakovanju prve tekme NLB lige. V soboto nas čaka vroče gostovanje v Ivančni Gorici, pri izjemno neugodni ekipi SVIŠ-a, ki jo sestavljajo dobri posamezniki. Kljub kvaliteti domačinov menim, da smo se v preteklem mesecu tako fizično kot tudi taktično precej dobro pripravili. Zagotovo smo visoko motivirani za izboljšanje lanskega rezultata. Ob tej priložnosti bi povabil vse trebanjske navijače in druge ljubitelje rokometa, da se nam pridružite in nas podprete v soboto, ob 19. uri, v dvorani OŠ Stična,« pa dodaja trebanjski ostrostrelec, Tobias Cvetko.

Na vroče gostovanje v Ivančno Gorico pa vse trebanjske navijače vabi tudi Klemen Sašek:

NLB liga, 1. krog:

Danes, ob 19.00:

MRD Dobova – RK Maribor Branik

Sobota, ob 19.00:

RK Dol TKI Hrastnik – RD Urbanscape Loka

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Trimo Trebnje

Nedelja, ob 18.00:

MRK Krka Novo mesto – RD Riko Ribnica

Sreda, 12.9.2018:

RK Jeruzalem Ormož – RK Gorenje Velenje

Sreda, 17.10.2018:

RD Koper – RK Celje Pivovarna Laško