Novice

Za uvod Lige NLB v Trebnje prihaja Jeruzalem Ormož

Jutri se v trebanjski športni dvorani na parket znova vrača Liga NLB. V prvem krogu bo Trimo gostil Jeruzalem Ormož, hkrati pa se bo publiki vključno z Ivanom Vajdlom predstavilo šest novincev. Obeta se zanimiva tekma, obenem za obračun vlada tudi veliko zanimanje.

Trebanjci so z odliko oddelali pripravljalno obdobje in na skupno osmih srečanjih vpisali štiri zmage, en neodločen izid ter tri poraze. Uvodoma je moštvo zabeležila dva poraza (Ferlach, PPD Zagreb), v nadaljevanju pa se čedalje bolj uspelo uigrati ter z dobro predstavo osvojilo drugo mesto na mednarodnem turnirju Krka v Novem mestu. Kasneje je četa Ivana Vajdla s prepričljivo zmago nad Mariborčani osvojila tudi Memorial Boga Doberška v Dobovi. Vzdušje v ekipi je zagotovo zelo dobro, kar je odlična popotnica pred prihajajočo petkovo tekmo z Ormožem.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Slednji je v trebanjski dvorani igral že v lanski sezoni, a se moral domov vračati praznih rok. Prav enaka pričakovanja so tudi tokrat v trebanjskem taboru, kjer želijo po besedah Dina Hamidovića zadovoljiti svoje navijače.

»O ekipi Ormoža sem slišal vse najboljše in vedno veljajo za precej neugodnega tekmeca in uigrano ekipo, ki jo že dalj časa tvorijo isti nosilci. Pričakujem pravo moško borbo in z našim maksimalnim pristopom, ne dvomim v pozitiven rezultat,« je pred tekmo dejal Dino Hamidović.

Srečanje prvega kola se v trebanjski športni dvorani prične v petek, 6. septembra ob 19. uri, hkrati pa bo poskrbljeno za pestro dogajanje (napihljiv grad in zabava s skupino Drugi Vagon).

Liga NLB, 1. krog:

Petek, 6. septembra, ob 19.00:

RK Trimo Trebnje – RK Jeruzalem Ormož