Novice

Z zmago potrdili peto mesto

Sobota, 9.3.2013;   Rokometaši Trima so z zmago potrdili peto mesto po rednem delu. Zmaga je bila težko priborjena, Krško je bil blizu presenečenja.

 

RK Krško : RK Trimo Trebnje     29 : 32 (17:17)

RK Krško: Polutnik, Vovk, Cehte 7, Jazbec 6, Kastelic, Sobotič, Pfajfar, Omerzel, Žitnik, Kučič 2, Škoflek, Ferkulj 12, Majerle, Čanžar 1, Koprivc 1, Franko.

RK Trimo Trebnje: Korelec 3, Femec, Radelj, Paladin 1, Ratajec 2, Čeh, Ferlin (13 obr), Sušin 3, Saje, Florjančič 4, Rojc 1, Zoran, Skube 9(2), Grandovec 3, Garcia 6(2), Brana (2 0br).

Rokometaši Trima so za potrditev 5. mesta nujno potrebovali zmago, zato je tekma nosila določen naboj. Tekmo pa smo začeli zelo slabo in dovolili Krčanom, da tekmo vzamejo v svoje roke (3:0, 5:1). Napake so se kar vrstile, nikakor nam ni uspelo ujeti ritem tekme. Tudi minuta odmora ni pomagala, Krško je vodil z 7:3 in v 14. minuti 9:5. Postavili smo se v težko situacijo, nato pa je le začela delovati obramba in posledično protinapad. Vrnili smo se v tekmo ter z delnim izidom 6:0 povedli za dva zadetka. Kontrolirali smo potek tekme in povedli za tri in zdelo se je, da je odpor poletnih Krčanov zlomljen. Zgrešeni streli iz krilnih položajev in sedemmetrovk so domačine vrnili v tekmo, ki so v zadnjem napadu polčasa uspeli izenačiti na 17.

Drugi polčas se je, žal, začel podobno kot prvi. Krčani so zopet povedli, Trimo ni našel prave sedmerke. Z menjavami smo poizkušali najti razpoložene igralce, Krško pa je vodil do polovice drugega polčasa. Nato nam je le uspelo najti ritem in ujeli smo priključek. Trimo bi se lahko odlepil, a je bilo zopet preveč zgrešenih strelov (zopet sedemmetrovki). Vendar je nato le prišla do izraza razlika v kvaliteti in uspeli smo se odlepiti na +3 (25:28). Krško se še ni predalo, zato smo morali skoncentrirano odigrati do konca. V končici smo le uspeli do konca streti domačine ter na težak način prišli do para novih točk. Tako nas že v sredo v Trebnjem čaka težka tekma z državnimi prvaki iz Velenja, tekma pa se bo odigrala ob 20h.