Novice

FOTO in VIDEO: Trimo Kopru odščipnil točko

Sreda, 20.3.2013;   Trebanjski rokometaši  so drugem krogu končnice za prvaka v domači dvorani Kopru odščipnili točko, saj je bil rezultat izenačen (33:33).

RK TRIMO TREBNJE : RK CIMOS KOPER   33 : 33   (16:19)

RK Trimo Trebnje: Korelec 1, Femec, Radelj 1, Paladin 4, Ratajec 1, Čeh, Ferlin (14 obr), Sušin 10, Saje, Florjančič 1, Rojc 4, Zoran, Skube 1, Grandovec 4, Alberto Garcia 4, Brana.

RK Cimos Koper: Dobelšek 1, Gašperšič, Bombač 8(2), Škof, Poklar 3, Vran, Hrastnik, Konečnik 3, Rapotec 8, Gavranović 4, Boškovič, Bratkovič 2, Osmajić 4.

Rokometaši Trimo so, podobno kot pred točno mesec dni, zopet odščipnili točko rokometašem Cimosa. Veseli nas lahko, da v ligi za prvaka ne bomo igrali čisto postranske vloge ter da bomo verjetno krojili razplet na samem vrhu tabele.

Začetek tekme je bil sanjski, saj smo uspeli povesti z 3:0. Kazali smo zelo borben in samozavesten obraz. Dobro je delovala tako obramba kot (proti)napad. Kontrolirali smo tekmo in vodili za dva do tri zadetke. Nato se je zvrstilo nekaj napak, prisotno je bilo tudi nekaj smole, trikrat smo zadeli okvir vrat. Cimos je napake znal kaznovati, uspeli smo ga vrniti v igro (9:9). Nato smo padli v ritmu, Cimosu pa je šlo vse kot po maslu in uspeli so povesti. Sedaj so vse niti v igri imeli gostje, ki so prednost treh zadetkov uspeli zadržati do polčasa.

Po prvem delu je bila v glavah slika tekme izpred mesecem dni, kar nam je, ob takratnjem dobrem rezultatu, vlivalo optimizem. Začetek nadaljevanja je prinesel nespremenjeno razmerje moči, Cimos je varno držal prednost. Trimo kljub vsemu ni popuščal in je čakal na napake nasprotnika. Tudi gostje so popustili, kar smo uspeli realizirati in ujeti priključek. Izenačili smo na 22, nato pa nam nikakor ni uspelo priti v vodstvo. Cimos je vodil za gol, dva, a smo jih vedno ujeli. Ob priložnostih za vodstvo, ki so bile, nismo bili uspešni, tako da je imel Cimos priložnost tekmo rešiti v svojo korist. Toda, bili smo dovolj vztrajni in končno zopet uspeli izenačiti in po dolgem času tudi povesti (31:30). Obetala se je vroča končnica, ki smo jo tudi dobili. Cimos je izenačil in povedel (31:32), nakar smo zopet uspeli priti nazaj v igro. A le za kratko, saj je Cimos zopet povedel (32:33). Napad za izenačenje nismo izkoristili, tako da je imel Cimos v zadnji minuti napad in vodstvo za zadetek. Obramba ni popuščala, Cimos ni prišel do strela in 25 sekund do konca izgubil žogo. Domača klop je odreagirala z minuto odmora, v kateri smo se odločili v igro namesto vratarja poslati sedmega igralca. To se je obrestovalo in 5 sekund pred koncem je Korelec uspel izenačiti izid. Ob poizkusu izvajanja hitrega centra je le tega preprečil Radelj, za kar je dobil rdeč karton. Cimos nato v preostalih treh sekundah ni uspel zadeti, tako da je točka ostala doma. Glede na potek tekme smo si točko zaslužili, neodločen rezultat ustreza poteku tekme. Pohvale vsem domačim igralcem za borbeno in zbrano tekmo.

RK Trimo Trebnje

[do action=”youtube-video” povezava=”8mwWs-9ZnOU”/]

[nggallery id=71]