Novice

VIDEO: OŠ Trebnje že tretje leto zapored v finalu

ostrebnjepodrocno2013V torek, 18. 3. 2014 se je v Rdeči dvorani v Velenju odvijalo polfinale v rokometu za osnovne šole. Fantje so tekmovali v kategoriji letnika 1999 in mlajši. OŠ Trebnje je osvojila 1. mesto in se tako uvrstila na finalni turnir, torej med 3 najboljše osnovne šole v Sloveniji. Finalni turnir bo v četrtek, 10. 4. 2014.

Spored tekmovanja:

11.00: Otvoritev turnirja – pozdrav ravnatelja ter nastop  plesne skupine

1. tekma: OŠ Antona Aškerca  : OŠ Ig    18:21  (8:9)

2. tekma: OŠ Trebnje : OŠ Ig   16 : 11 (8:8)

3. tekma: OŠ Trebnje: OŠ Antona Aškerca  31:22  (15:8)

Prvo tekmo so naši rokometaši igrali proti OŠ Ig, ki je bila v prvem polčasu enakovreden tekmec, saj je bil ob polčasu  rezultat 8:8. V drugem polčasu pa je obramba začela delovati in prejela vsega 3 zadetke, kar je bilo dovolj za zanesljivo zmago s petimi zadetki prednosti (16:11) Drugo tekmo je OŠ Trebnje igrala proti domačinom OŠ Antona Aškerca in jih popolnoma nadigrala. Že po šetih minutah igre je bilo 6:0 za Trebanjce in tekma je bila praktično odločena. Priložnost za igro so dobili vsi igralci in na koncu zasluženo slavili z devetimi zadetki razlike (31:22) . Najboljši strelec turnirja je bil domačn Tratnik Matija, najboljši igralec je bil Domen Cimperman ter najboljši vratar Trebanjec Žan Zakošek. Fantom  čestitam za odlično igro ter uvrstitev na finalni turnir že tretjo leto zapored. V letošnji sezoni imamo enkratno priložnost, da porušimo rekord v zgodovini Slovenije v rokometu za Osnovne šole, saj še nobeni šoli v samostojni Sloveniji ni uspelo biti prvak trikrat zapored – sedaj lahko to uspe OŠ Trebnje. 

Igralci, ki so nastopili za OŠ Trebnje: Andraž Brezovar, Alen Kukenberger, Tevž Gabrijel, Hriberšek David, Miha Kotar, Marko Kotar, Kristjan Horžen, Urh Pangerc, Jan Redek, Urh Poglavc, Žiga Medved,  Timotej Majzelj, Amadej Jerlah, Luka Falkner, Nejc Jaklič, Luka Rogelj in Žan Zakošek.

D. L.

[do action=”youtube-video” povezava=”qiGHp9mlsTU”/]