Novice

VIDEO in FOTO: OŠ Trebnje že drugo leto zapored državni prvak

V ponedeljek, 15. 4. 2013, je v športni dvorani Poden v Škofji Loki potekalo finale v rokometu za osnovne šole v kategoriji starejših dečkov (letnik 1998 in mlajši). OŠ Trebnje je na vseh treh tekmah zmagala ter zasluženo osvojila 1. mesto v državi ter tako že drugo leto zapored dvignila zlati pokal. 

dsc_0257Prvo tekmo je OŠ Trebnje odigrala proti OŠ Ormož. Trebanjci so vodili od prve do zadnje minute ter zasluženo zmagali za tri zadetke. Drugo tekmo so Trebanjci odigrali proti OŠ Save Kladnika Sevnica. Prvi gol so dosegli Sevničani, nato pa so z delnim izidom 5:0 Trebanjci stvari vzeli v soje roke ter povedli 6:1. Na koncu je Trebnje zasluženo zmagal z rezultatom 15:12. Zadnja tekmo, ki je odločala o končnem zmagovalcu je OŠ Trebnje odigrala proti domačinom OŠ Škofja Loka-Mesto. V prvem polčasu se je igralo gol za gol, tako da so Trebanjci z zadetkom prednosti odšli na odmor. V drugem polčasu pa povsem zasenčili domačine ter jim dovolili vsega dva zadetka ter zmagali za 7 zadetkov (16:9). Tako se je OŠ zopet veselila prvega mesta in dokazala, da se v Trebnjem odlično dela z rokometaši za kar ima izredno zahvalo Rokometni klub Trimo Trebnje, saj so prav vsi učenci tudi člani RK Trimo Trebnje. Najboljši igralec turnirja je bil Urban Verbič, najboljši vratar pa Žan Zakošek. Pohvaliti pa velja tudi mažoretno in plesno skupino Osnovne šole Trebnje, ki so odlično nastopale ter spodbujale trebanjske rokometaše. Najlepše pa bi se zahvalil tudi vsem sponzorjem, ki ste nam kakorkoli pomagali v letošnji sezoni: ALVA d. o. o., Povše metal d. o. o., zavarovalnica Tilia, KS Trebnje, REM d. o. o. ter Dana d. o. o.

Igralci, ki so nastopili za OŠ Trebnje: Urban Verbič, Nino Špelič, Marko Kotar, Miha Kotar, Kristjan Horžen, Tilen Rajkovič, Urh Poglavc, Žiga Medved, David Hriberšek, Timotej Majzelj, Amadej Jerlah, Luka Falkner, Nejc Jaklič, Gašper Potrebuješ, Luka Rogelj in Žan Zakošek.

REZULTATI OŠ TREBNJE:

1. tekma ob 11.30: OŠ TREBNJE : OŠ ORMOŽ    15:13  (11:8)

2. tekma ob 13.00: OŠ TREBNJE : OŠ SAVA KLADNIKA        15:12  (9:4)

3. tekma ob 14.30: OŠ ŠKOFJA LOKA-MESTO : OŠ TREBNJE     9:16  (7:8)

Končni vrstni red finalnega turnirja: 1. mesto OŠ Trebnje, 2. mesto OŠ Ormož, 3. mesto OŠ Škofja Loka.Mesto, 4. mesto OŠ Sava Kladnika Sevnica.

[do action=”youtube-video” povezava=”DotbODYzJxY”/]

[nggallery id=82]

D. L.