Novice

Velika zmaga v Mariboru

Tekma za nas ni prišla v najboljšem času, saj smo med tednom imeli velike probleme z virozo igralcev. Tako niso trenirali Grandovec, Grojzdek, Udovič, Cvetko pa se do tekme sploh ni pozdravil. Že od tekme z Krko v rednem delu pa zaradi težave z nosom ne trenira Matic Kotar. Vseeno smo med tednom trenirali z Miho in Markom Kotarjem ter večjo vlogo namenjali Horženu.

Tekmo je tako na srednjem začel Miha Kotar in dobro vodil ekipo. Uspeli smo prikazati borbeno igro, ki je imela dušo. V napadu je zadeval Djurdjevič, obramba je dobro funkcionirala. Gjorzdek, ki je prišel iz postelje, je stisnil zobe. V 15. minuti je mesto srednjega zunanjega zavzel Marko Kotar in igra je še bolj zaživela. Razigral se je tudi Horžen. Žal je v obrambi v 16. minuti Grojzdek dobil že drugo izključitev in primorani smo bili spremeniti obrambo. Fantje so pokazali pravi karakter in povedli smo že za +4 (8:12, 24. min). Nato smo slabo odigrali z igralcem več (poznalo se je pomanjkanje treninga) in domačinom smo dovolili, da so se približali na -2. Do polčasa smo vseeno zdržali in odšli na odmor z prednostjo treh zadetkov.
Ob premoru smo imeli jasen dogovor, kako naprej, bali smo se le, če bomo zdržali do konca. Drugi del smo začeli z zgrešenimi streli in domačini so kmalu izenačili (14:14, 39. min). Vzeli smo minuto odmora, ki nam je prišla prav. Zopet smo povedli, Maribor pa je vedno znova izenačil. Po izenačenju na 18 je Maribor uspel celo povesti z 19:18. Presenetljivo nas tudi to ni potrlo, imeli smo pripravljen odgovor. V zadnjih 13. minutah smo v igro v obrambi vrnili Grojzka, v napadu pa je poleg razigranega Djurdjeviča lepo igral Marko Kotar. Uspeli smo narediti delni izid 3:0 in povesti z 19:21. Maribor se je nato vsakič približal na gol, bližje pa ni šlo. V zadnjih štirih minutah je dva gola zabil Marko Kotar (njegovi prvi goli za člansko ekipo!). Pol minute do konca je Maribor zopet znižal na gol zaostanka. V zadnjih sekundah smo vzeli še minuto odmora in tekmo uspešno pripeljali do konca.

 

RK Maribor : RK Trimo Trebnje 25 : 26 (10 : 13):

RK Maribor: Kapular 3, Rožman, Bogadi 1, Čudič, Sok 4(2), Tomić, Hrastnik 8, Leben (7 obr), Velkavrh 3, Fižuleto 3, Špende, Verdinek 1, Stopar, Čagalj, Štrumpfl, Kete 2.

RK Trimo Trebnje: Grandovec T. 2, Djurdjevič 10, Florjančič, Grojzdek, Udovič 2, Vencelj, Kotar Mat., Sašek 4, Željko, Horžen 3, Mlakar 1, Kotar Mi., Kotar Mar. 4, Urbič (10 obr).
Naslednjo tekmo bomo odigrali v petek, 24. 3. ob 19:00, ko v Trebnje prihaja Izola. Navijači vljudno vabljeni.

mb-trimo