Novice

Velika zmaga v Izoli, Trimo med najboljših šest

Nedelja, 9.2.2014; Rokometaši Trima smo se z zmago v Izoli tudi teoretično uvrstili v ligo za prvaka. Tekma v Izoli je bila napeta, v končnici pa smo bili boljši nasprotnik.

RD Istrabenz Plini Izola : RK Trimo Trebnje   20 : 22 (9 : 7)

RD Istrabenz Plini Izola: Gregorič, Jurič 4, Vidali 1, Božič 6(1), Stepančič, Kojić, Markezič, Čosić 3, Jelovčan, Redžić, Vukovič, Smolnik 6, Rončevič, Kevič, Matijašević, Vidic.

RK Trimo Trebnje: Femec, Radelj 1, Murčehajić, Ratajec 2, Čeh, Ferlin (12 obr), Skol 2(2), Kotar, Sušin 3, Saje, Rojc 3, Udovič 1, Ferkulj 4, Grandovec T. 2, Florjančič 4.

Tekma v Izoli je bila zelo borbena, obe ekipi sta bili motivirani za igro. Igrala se je izvrstna obramba, Izola je težko dosegala zadetke, mi pa smo v preveliki želji zapravili nekaj protinapadov. Nobena ekipa se ni uspela odlepiti več kot na gol razlike, obe ekipi sta se izmenjavali v vodstvu. Nekajkrat smo imeli priložnost pobegniti, a naredili napako, kar so domačini kaznovali. Žoga v napadu je tekla prepočasi, pustili smo se prekinjati in ne oddajati žogo pravočasno. Prav do polčasa so domačini uspeli prvič povesti za dva zadetka (9:7).

Med odmorom smo se dogovorili, da poizkušamo zmanjšati napake v napadu, da igramo do čiste priložnosti ter da mora žoga hitreje krožiti. Držali smo se dogovora in po dveh napadih smo že izenačili. Nato je zopet potekal boj za vsako žogo, Izola je ohranjala prednost enega zadetka. Nato pa smo strnili vrste, naredili delni izid 5:0 in uspeli povesti za 4 (12:16). Obramba je bila vseskozi odlična, odprlo se je tudi v napadu, kjer smo bili nevarni iz vseh položajev. Rezultat smo trdno držali, povedli tudi za 5 (14:19), vendar tekma še ni bila odločena. Prišlo je nekaj kriznih minut, domačini so ustvarili pritisk na igrišču in izven njega. Uspeli so se približati na nevarnih 18:20 v 57. minuti. Kljub vsemu smo odigrali pametno končnico in mirno držali prednost 3 zadetkov. Končna zmaga je bila zaslužena, prinesla pa je tudi izpolnitev cilja sezone, to je uvrstitev v ligo za prvaka. Po tekmi smo bili zelo dobre volje, vzdušje je bilo primerno za lepo zabavo na poti domov. Čestitke vsem igralcem in upravi na doseženem cilju, hvala tudi vsem sponzorjem in podpornikom kluba.

thumbs_img_4394

RK Trimo Trebnje