Novice

Velika točka proti Cimosu

Rokometaši Trima smo uspeli odščipniti točko favorizirani ekipi Cimosa, kar nam je prineslo dosego cilja sezone- uvrstitev v ligo za prvaka.

RK Trimo Trebnje : RK Cimos    32 : 32 (17:17)

RK Trimo Trebnje: Korelec 3, Femec, Lukanc, Radelj, Paladin 2, Ratajec 3, Ferlin (15 obr), Skol, Sušin 5, Saje, Rojc, Zoran, Skube 12(5), Grandovec 5, Alberto Garcia 2, Brana.

RK Cimos Koper: Dobelšek, Grzentič, Brumen 10(6), Bombač 3, Škof (13 obr), Krivokapić 4, Poklar, Vran, Hrastnik 1, Konečnik, Rapotec 6, Gavranović 5, Bošković, Osmajić 3, Darovec.

Tekma se je začela izenačeno, na obeh straneh pa je bilo kar nekaj napak. Občutek je bil, da sta šli obe ekipi v tekmo nekoliko zaspano. Nato so koprčani uspeli povesti za 3 (6:9), Trimo pa je ostal še brez Paladina, ki je doživel pretres možganov. Izgledalo je, da v takšni situaciji ni možno doseči ugodnega izida. A je na sceno stopil Skube in Ferlin. Eden je mrežo polnil, drugi pa jo ohranjal nedotaknjeno. Tako smo Trimovci uspeli ujeti priključek in prav v zadnji minuti polčasa izenačiti. To je dalo vedeti, da bo tekma kljub vsemu odprta do konca.

Drugi polčas je bila kopija prvega. Rezultat je ostajal poravnan, nivo igre se je dvignil. Obe ekipi sta igrali zelo borbeno. Trimu je uspelo celo povesti za dva zadetka (25:23), a Cimos ni ostal ravnodušen. Uspel je ujeti priključek in tudi povesti za velike tri zadetke (27:30). Izgledalo je, da je tekma zgubljena, vendar se Trimo s tem še ni strinjal. Z veliko željo po uspehu se je uspel približati na zadetek zaostanka (30:31), nakar je na sceno stopil odlični Ferlin in uspel obraniti dva protinapada zapored. Trimo je izenačil na 31:31 in v zadni minuti se je obetala živčna drama. Krivokapić je zadel za novo vodstvo gostov, nato pa je z pravim projektilom pod prečko izenačil Albeto Garcia. Cimosu je ostalo 50 sekund za zadnji napad. Trimo se je odlično branil, venad je kljub temu Osmajič uspel priti do strela in pol priložnosti. Na srečo Trima je zadel stativo, žoga se je odbila v roke Trima. Ostalo je še 10 sekund in ker je že točka prinašala tudi teoretično uvrstitev v ligo za prvaka, nismo tvegali in posledično tudi nismo izkoristili zadnjega napada. Delitev točk je za nas velik uspeh, točko pa smo si z borbenostjo in željo tudi zaslužili.

RK Trimo Trebnje

[do action=”youtube-video” povezava=”r6F_LZQC64E”/]

[nggallery id=58]