Novice

V torek na sporedu dolenjski derbi v Novem mestu

Našo člansko ekipo v torek, ob 20. uri čaka težko delo, saj se bodo odpravili na dolenjski derbi v Novo mesto. Vsa ekipa, na čelu s strokovnim štabom se zaveda, da Krka ni nepremagljiv nasprotnik, zato si na dolenjskem derbiju želi veliko trebanjskih navijačev.

Žreb je določil, da se bomo v 3. krogu NLB lige pomerili z novomeško Krko, ki je presenetljivo osvojila superpokalno lovoriko. Ekipa, ki jo vodi srbski strokovnjak Mirko Skoko, je v lanski sezoni osvojila 6. mesto v rokometnem državnem prvenstvu.

Novomeščani imajo v svojih vrstah kar nekaj nekdanjih trebanjskih rokometašev. Med njimi sta tudi otroka kluba – Jernej Papež in Luka Florjančič, ki je v trebanjski ekipi nastopal še v prejšnji sezoni.

Ekipi sta si lansko leto stali nasproti trikrat. Prvi obračun je potekal v dvorani Marof, kjer so z rezultatom 29:26 slavili Krkaši. Drugo srečanje se je v OŠ Trebnje končalo z neodločenim izidom (29:29), tekma v pokalnem tekmovanju pa je z rezultatom 30:21 pripadla Krki.

Trebanjci smo v lanski sezoni pred domačo publiko remizirali z Novomeščani (29:29). Foto: RK Trimo Trebnje.

»V torek nas čaka drugi dolenjski derbi z ekipo Krke. Pričakujemo zelo težko in borbeno tekmo. Kljub temu, da je Krka osvojila superpokal, se jih ne bojimo. Igrali bomo svojo igro ter se borili do zadnje sekunde. Verjamem, da z borbo lahko pridemo do ugodnega rezultata. Obljubimo, da bomo pustili srce na igrišču. Vabljeni vsi ljubitelji rokometa v torek, v dvorano Marof, da nam pomagate do novih dveh točk,« je pred torkovim dolenjskim derbijem dejal vratar ekipe, Urh Brana.

Na dolenjski derbi pa vse trebanjske navijače vabi tudi Žiga Urbič:

NLB liga, 3. krog:

Torek, ob 20.00:

MRK Krka Novo mesto – RK Trimo Trebnje