Novice

V Ribnici blizu zmage, tudi točka uspeh

Sobota, 17.5.2014; Rokometaši Trima smo po veliki borbi osvojili točko, za drugo pa nam je zmanjkalo športne sreče. Tako smo dokončno osvojili 5. mesto v državi, kar je velik uspeh.

RD Ribnica Riko Hiše : RK Trimo Trebnje   27 : 27 (14:13)

RD Ribnica Riko Hiše: Leban 8(3), Merhar 1, Fink 1, Atanasov, Pahulje, Grebenc 8, Henigman, Nosan 1, Andoljšek, Pucelj 1, Abrahamsberg 3, Barinič, Klarič, Marković 4, Perovšek, Košmrlj.

RK Trimo Trebnje: Femec, Radelj 3, Murčehajić, Ratajec 10(4), Čeh, Ferlin (14 obr), Skol, Sušin 2, Baznik, Rojc 3, Udovič, Ferkulj 2, Grandovec T., Florjančič 7, Brana.

Rokometaši Trima smo zelo dobro začeli tekmo in povedli z 3:0. Nato smo kontrolirali praktično ves polčas in vodili z dvemi ali tremi zadetki. Odlično je delovala obramba in protinapad. Žal tudi na tej tekmi nismo bili kompletni, poškodovana sta bila Udovič in Murčehajič (večine sezone pa manjkata tudi Korelec in Grandovec Maj). Zato smo imeli težave pri svežini, kar se je poznalo proti koncu polčasa. Domačini so nas uspeli ujeti in prav v zadnjih sekundah tudi prvič povesti.

Drugi polčas smo bili odločeni odigrati po najboljših močeh, kolikor jih bo še ostalo. Takoj na začetku je Ribnica povedla za dva zadetka, a se nismo pustili. Ujeli smo jih na 16 in tudi znova povedli (17:16). Nato se je igralo gol za gol, borili smo se kot levi, a časa in možnosti za predah ni bilo. Do rezultata 20:20 smo zdržali, nato pa ob igralcu manj in vidnemu pešanju moči dopustili domačinom, da uidejo na tri gole prednosti (23:20, 52. minuta). Ob minuti odmora smo skušali priti k sebi in odločeni smo bili zadati še en udarec. Uspelo nam je in izid smo izenačili na 24. Nato pa smo do konca imeli gol prednosti, domačini pa so izenačevali. Tako smo v zadnjio minuto in pol odšli poravnani in žal, z igralcem manj. Po čudoviti akciji je Ratajec uspel zadeti, do konca je ostalo še 45 sekund. Ribinica je imela zadnji napad z igralcem več, a smo se uspevali braniti. Nato so v igro poslali še igralca namesto vratarja in dve sekundi do konca le uspeli izenačiti. To je pomenilo, da je Ribnica dokončno četrta, Trimo pa peti.

Po tekmi je trener Trima Roman Šavrič dejal:” Izjemna tekma, prava propaganda rokometa. Dobro vzdušje, malo po sreči je Ribnica osvojila točko, a tak je šport. Naši igralci so odigrali super tekmo z izjemno željo po uspehu, na čemer jim čestitam. Četrto mesto ni bilo izgubljeno danes, ampak že v rednem delu prvenstva. Od takrat pa smo zelo napredovali, na kar kažejo tudi izidi v končnici in celem spomladanskem delu. Zdaj nas čaka še zadnja tekma sezone v sredo, kjer želimo postaviti piko na i uspešni sezoni in se dostojno posloviti od odhajajočih igralcev.”

RK Trimo Trebnje