Novice

V pokalu proti Sevnici

Danes je bil na sedežu Rokometne zveze Slovenije izpeljan žreb 1/16 finala rokometnega pokala Slovenija. Naša članska ekipa se bo pomerila proti Sevnici – bivšemu prvoligašu, ki trenutno nastopa v tretji ligi.

Naše člane v 1/16 finala rokometnega pokala Slovenije čaka obračun s tretjeligašem – Sevnico. Ti so v prvi ligi nastopali še pred nekaj leti, zdaj pa so predvsem zaradi finančnih težav precej nazadovali.

Vseeno ne smemo nasprotnika podcenjevati, kljub temu pa bo Benjamin Teraš na tej tekmi morda odpočil nekatere nosilce. Tekma, ki bo odigrana v Sevnici, bo na sporedu predvidoma 12.12.2018.

“Žreb nam je v tem krogu pokalnega tekmovanja namenil ekipo Sevnice. To tekmo bomo obravnavali kot vse druge, saj hočemo zmagati in napredovati ter to tudi dokazati tudi na igrišču. Tekmo bomo morali vzeti resno, saj so se čudeži v pokalnem tekmovanju kar pogosto dogajali v preteklih sezonah. Do takrat pa nas čakajo še ligaške tekme, kjer bomo na vsaki tekmi poizkušali iztržiti maksimalno število točk. Že ta petek, 2.11 v Trebnje prihaja ekipa Rika Ribnice, ki zaseda najvišje mesto v državnem prvenstvu, zato še enkrat več nagovarjam in vabim vse navijače, da nas pridejo podpreti v čim večjem številu, saj bo vaša podpora še kako pomembna na tej tekmi,” je dejal vratar trebanjske ekipe Žiga Urbič.

Pari 1/16 finala pokala Slovenije so:
RK Dol TKI Hrastnik – ŠD Mokerc KIG
RK Grosuplje – RK Ajdovščina
RK Sevnica – RK Trimo Trebnje
RK Cerklje-Radovljica – ŠD Škofljica Pekarna Pečjak
RD Moškanjci Gorišnica – RD Alples Železniki
RK Radeče Papir Nova – MRK Krka
RK Gorenje Velenje – RD Urbanscape Loka
MRK Ljubljana – RK Črnomelj
RD LL Grosist Slovan – RK Jeruzalem Ormož
RK Krško – RK Brežice
RK Metlika – RD RIKO Ribnica
RD Rudar – RK SVIŠ Ivančna Gorica
RK Slovenj Gradec – RK Celje Pivovarna Laško
RK Kronos – RD Herz Šmartno
RK Drava Ptuj – RK Maribor Branik
RK Pomurje – RD Koper