Novice

V petek v Trebnjem gostujejo Izolani

V petek je na sporedu nova domača prvenstvena tekma. V trebanjski športni dvorani v četrtem kolu Lige NLB gostuje zasedba Izole, ki se v prvo ligo vrača po dveh sezonah. Prav Izolani pa so bili trebanjski tekmec pred 24 leti, ko so se Trebanjci prvič v zgodovini prebili v elitni slovenski rokometni razred.

Čeprav so Trebanjci prejšnji petek proti Ribničanom zabeležili prvi, a hkrati zelo tesen poraz, kljub temu v domači garderobi vlada zelo dobro vzdušje. Četo Ivana Vajdla čaka nova in še tretja domača preizkušnja. Na Dolenjskem v petek gostuje zasedba Butan Plin Izole, ki je po treh odigranih kolih z dvema točkama. Prvi dve je osvojila prav v prejšnjem krogu proti novincu iz Slovenj Gradca.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Moštvo, ki jo vodi nekdanji strateg propadlega Cimosa Fredi Radojković, ima v svojih vrstah kar mladih igralcev, katerim poveljujejo nekaj izkušenih rokometašev. Eden izmed najvidnejših v tej ekipi je nekdanji reprezentant Matjaž Brumen. Nazadnje je v Trebnjem slavila domača zasedba, in sicer Primorce premagala z izidom 30:17 (16:10).

»Čaka nas težka tekma z ekipo Izole, ki jo sestavljajo večinoma mladi igralci z nekaj izkušenimi. Igrajo zelo hitro v napadu, hkrati pa dobro tudi v obrambi. Mi sicer vstopamo v tekmo kot favoriti, a to moramo potrditi tudi na parketu,« je pred dvobojem spregovoril čuvaj mreže Aleksandar Tomić.

Srečanje med Trebanjci in Izolani se v petek v trebanjski športni dvorani prične ob 19.00.

Liga NLB, 4. krog:
Petek, 27. septembra, ob 19.00:
RK Trimo Trebnje – RD Butan Plin Izola

Sobota, 28. septembra, ob 19.00:
RD Riko Ribnica – RK Gorenje Velenje
RD Koper – RK Maribor Branik
RK Slovenj Gradec – MRD Dobova

Ob 20.00:
RK Jeruzalem Ormož – RD Urbanscape Loka

Že odigrano:
RK Celje Pivovarna Laško
– MRK Krka Novo mesto 32:20 (18:8)