Novice

V Dobovi le do točke

Trebanjski rokometaši so bili na težkem gostovanju v Dobovi po vodstvu s šestimi zadetki primorani dobiti le točko, potem ko so se domačini z dobro igro dokopali do točke s 37:37 (19:22).

Dobovčani so tekmo odprli sijajno ter v drugi minuti vodili že s 3:0. Gostujoča zasedba nikakor ni zaigrala boljše v napadu in do prvega izenačenja prišla šele v 11. minuti po golu Lana Grbića. Sledila je trda in kompaktna igra gol za gol, Uroš Udovič pa je v 18. minuti uspel zadeti za prvo trebanjsko vodstvo na tekmi z 11:12. V nadaljevanju je igra Trebanjcev stekla tudi v napadu in prednost se je gibala med dvema in štirimi goli. Ob odmoru je vodstvo znašalo +3 (19:22).

V drugi polčas so varovanci gostujočega trenerja Teraša odlično vstopili ter z delnim izidom 2:6 povišali vodstvo na +7 (21:28), kar je prisililo domačega trenerja Radanoviča na minuto odmora. Slednja je zbudila gostitelje, ki so z odlično igro v obrambi prisiljevali Trebanjce na tehnične napake. Zaostanek so postopoma topili in se v lov za zmago vrnili v zadnjih izdihljajih tekme. V 58. minuti so z golom Marka Kovacsa celo povedli za +1 (36:35), za remi pa je zadel hrvaški organizator igre Dorian Markušić.

Najboljši strelec domače ekipe je bil z devetimi zadetki Domen Novak, pri gostih je enajstkrat v polno zadel Gal Cirar.

“Pričakovali smo težko tekmo, kjer pa smo zapravili visoko prednost, zato z izidom ne moremo biti zadovoljni. Čestitke domačinu za borbo, zdaj pa že gledamo proti sredinem obračunu z Ormožem,” je po tekmi dejal Gal Cirar.

Trebanjsko ekipo v sredo čaka domača tekma z Ormožem, Dobova pa bo gostovala v Ivančni Gorici.

Liga NLB za obstanek, 7. krog:

Petek, 17. maja, ob 19.00 (Športna dvorana Dobova):

MRD Dobova – RK Trimo Trebnje 37:37 (19:22)

MRD Dobova: Leben 5 obramb, Delič; Dular 2, Markušić 7 (1), Rožman, Istvan Kovacs 4, Humek, Bura 5, Jazbec, Zavodnik 2, Krnc 1, Šušnjara, Kunst 1, Sintič 6, Hotko, Novak 9 (1); Trener: Damjan Radanovič.

RK Trimo Trebnje: Brana 5 obramb (1 zadetek), Hasić, Urbič; Cvetko 5, Matic Kotar 2, Seferović 3, Sašek 3, Miha Kotar, Marko Kotar 3, Udovič 5, Redek, Grbić 1, Horžen, Grandovec 3, Cirar 11; Trener: Benjamin Teraš.