Novice

Tudi v drugo premagali Izolo, težje kot na gostovanju

Sobota, 7.3.2015; Rokometaši Trima smo težje, kot je bilo pričakovati premagali žilave goste iz Izole. Na koncu smo zmagali za dva zadetka, potem, ko smo dobršen del drugega polčasa zaostajali.

RK Trimo Trebnje : RD Istrabenz plini Izola    27 : 25 (13:14)

RK Trimo Trebnje: Jelovčan (11 obr), Femec, Radelj 2, Skol 2(2), Kotar, Sušin 5, Željko, Potočnik 6, Udovič, Sašek 4, Ferkulj 2, Grandovec M., Grandovec T., Florjančič 6(1), Brana (10 obr), Urbič.

RD Istrabenz plini Izola: Jurič 1, Madžarevič, Batič, Stepančič 4, Kojić, Žgavec, Čosić 9, Selišnik 2, Vončina, Redžič 1, Vukovič 4, Velkavrh 4, Čolić, Kevič.

Trimovci smo tekmo začeli nervozno in predvsem nenatančno. Igrali smo igro z hitrimi pol protinapadi in z izvajanjem hitrega centra, a pri tem naredili kar precej napak. Šepala je predvsem realizacija, saj smo imeli veliko neizkoriščenih priložnosti (7m, protinapad, čisti streli iz črte,…). To nam je očitno vzelo nekaj samozavesti in popuščali smo tudi v obrambi. Rezultat je bil večinoma v prid gostov (vodili tudi za tri zadetke, Trimo največ za zadetek). Do polčasa smo se nato le nekako uspeli zbrati, a vseeno odšli na odmor z zadetkom zaostanka.

Med polčasom smo se skušali zbrati in dogovor je bil, da obrnemo potek tekme. Začeli pa smo podobno kot v prvem polčasu, z napakami in nekaj sreče gostov. Izid je bil zopet v prid gostov na +3 (13:16). Tu pa smo (končno) dojeli, da je vrag vzel šalo in zaigrali smo bolje. Uspeli smo se priključiti in tudi povesti (18:17). Potem pa smo sami Izolo zopet vračali v igro z našimi napakami. Gostje so zopet povedli (18:19), sledila je minuta odmora. Stvari smo nato vzeli v svoje roke in povedli ter vodstva nismo več spuščali iz rok. Povedli smo za tri (25:22) in nekajkrat imeli priložnost za povečanje vodstva, a smo bili kar malo zakleti. Nikakor da se znebimo napak (protinapada, izgubljene žoge, čisti streli iz črte) in Izola se je minuto do konca približala na dva gola zaostanka. Zopet smo po napaki izgubili žogo in pol minute do konca so imeli gostje priložnost priti le na gol zaostanka. Odlično je posredoval Jelovčan in težko priborjena zmaga je ostala doma. Po tekmi je trener Trima Roman Šavrič izjavil: “Kljub veliki želji in borbenosti smo naredili preveč napak. Delno je to posledica drugačne taktike, kot smo jo imeli do sedaj, delno pa posledica pritiska, ki ga prinaša visoka uvrstitev. Sezona v različnih obdobjih prinaša določene težave in izzive. Tako je bilo do sedaj, tako bo tudi naprej. Soočili se bomo z težavami in se maksimalno potrudili za dober rezultat. Fantom pa čestitam za zmago kljub slabši igri.”

1901622_1496495150605149_273441172180788838_n

RK Trimo Trebnje