Novice

Trimu pripadel dolenjski derbi

Rokometaši Trima so slavili v dolenjskem derbiju in se revanširali za domači jesenski poraz. Tokrat so bili prepričljivo boljši nasprotnik in zasluženo zmagali.

MRK Krka : RK Trimo Trebnje      28 : 32 (11:20)

MRK Krka: Vrbinc, Jurečič 6, Flajs 5(1), Leban 3(1), Lavrič, Didovič, Okleščen 1, Erčulj, Fink 3, Štangelj, Maričič 1, Irman 2, Jakše, Orlič 5(2), Cvikl 2, Klobčar.

RK Trimo Trebnje: Korelec 1, Lukanc, Radelj, Paladin 4, Ratajec 2, Ferlin (14 obr), Sušin 6, Saje, Florjančič 1, Rojc 2, Skube 9(3), Grandovec 1, Garcia Alberto 6(1), Brana (1 obr).

Trimo je prišel na tekmo s bolečim spominom na jesenski (zaslužen) poraz. Zato je bila motivacija pred tekmo še toliko večja. Začetek srečanja je bil izenačen do rezultata 4:4, nato pa so Trimovci spremenili obrambno postavitev iz 6-0 na 5-1 in to je obrodilo sadove. Povedli smo za 3 (4:7), kar je prisililo domačega trenerja k minuti odmora. Le-ta je še bolj koristila Trimu, ki je odigral odlično v obrambi in z hitrimi protinapadi zadeval mrežo Krke. Razlika je sunkovito naraščala in pri rezultatu 7:14 domačega trenerja prisilila k novi minuti odmora. Nič ni pomagalo, Trimo je mlel naprej in prišel že do neverjetnih +11 (9:20). Polčas se je končal z visoko prednostjo, ki je praktično že odločila tekmo. Pri domačinih se je poznala odsotnost (sicer Trebanjca )Papeža in Svetelška, Trimo pa je to zelo dobro vnovčil.

Drugi polčas se je pričel z podobnim nadaljevanjem in razlika je zopet znašala +11. Pri Trimu ni bilo slabega člena, tako da so lahko v 45 minuti praktično zamenjali vse igralce. Ta poteza je prinesla približanje domačinov, a resneje niso mogli ogroziti vostva Trima. Malo ležerne igre in premalo koncentacije je prineslo kratek zagon domačinov. Ko pa je razlika padla na (le) 5 zadetkov, so v igro zopet stopili igralci prve postave. Tekma se je mirno in brez večjih naporov pripeljala h koncu, končna razlika pa je bila glede na potek dogodkov nerealna. Trimo je znal vzeti ponujeno, Krka pa je bila na tej tekmi (tudi zaradi poškodb) preslab tekmec. S to zmago smo se praktično že uvrstili v ligo za prvaka (kar je tudi cilj sezone), teoretično pa bo potrebno uvrstitev potrditi z še eno zmago na zadnjih štirih srečanjih (ena je zaostala tekma z Izolo).

RK Trimo Trebnje

foto MRK Krka