Novice

VIDEO in FOTO: Trimo se je dobro upiral Velenjčanom

sreda, 13.3.2013;   Trebanjski rokometaši  so končnico za prvaka v 1. NLB Leasing ligi za moške začeli s porazom. Velenjčani so bili uspešnejši, vendar so se Trebanjci odlično borili ter aktualnim prvakom povzročali kar nekaj preglavic. Končni izid tekme  je bil 33:38 za Gorenje.

RK TRIMO TREBNJE : RK GORENJE VELENJE   33 : 38   (17:20)

RK Trimo Trebnje: Korelec 3, Femec, Radelj, Paladin 10(2), Ratajec 4, Čeh, Ferlin (10 obr), Sušin, Saje (1 obr), Florjančič 4, Rojc 1, Zoran,  Skube 3, Grandovec 2, Garcia 6, Brana.

RK GORENJE VELENJE: Gajić, Melić 4, Medved 5, Bezjak 6, Pucelj 1, Dolenec 12, Brglez, Marušič, Taletovič, Cehte 7, Miklavčič 1, Gaber 2, Golčar, Dobelšek, Poznič, Dujmovič.

Rokometaši Trima so se dobro upirali favoriziranim gostom vse do 52. minute, ko je le prevladala daljša klop gostov. Pri Trimu preventivno zaradi manjše poškodbe ni zaigral Sušin, iz istega razloga praktično ne igra kapetan Radelj, kar je na koncu koncev le handikep. A vendarle se vsi ostali igralci zelo trudijo, da zapolnejo nastalo vrzel. Tekma se je začela v enakopravni borbi za dober rezultat, Trimo je uspel parirati Gorenju. Ekipi sta se izmenjavali v vodstvu, nakar je v sredini polčasa Gorenje prevzelo pobudo in uspelo napraviti razliko (6:10). Prednost štirih do petih zadetkov so varno držali skoraj do polčasa, nakar se je Trimo uspel približati  le na dva zadetka in imel lepo priložnost, da pride le na gol zaostanka. Žal se ni izšlo in Gorenje je na odmor odšel s prednostjo treh zadetkov.

Začetek drugega polčasa se je nekoliko presenetljivo začel s pobudo Trima, ki mu je kmalu uspelo izenačiti izid (22:22), gledali smo lepo in borbeno tekmo. Rezultatski pritisk Trima pa je le zdramil Gorenje, ki je zopet povedel in ušel na varno razdaljo treh zadetkov. Trimo je še lovil priključek tekme, fantje na igrišču so pustili srce, a kvaliteta je bila kljub vsemu (pričakovano) na strani gostov. V lovljenju rezultata smo naredili nekaj napak, katere so gostje uspeli kaznovati in povesti za šest (27:33, 53. min). Končnica tekme je tako relativno mirno pripadla gostom, a so se zato morali precej potruditi. Zmaga je tako romala v Velenje, Trimo pa je dokazal, da je zasluženo med najboljšimi ekipami v Sloveniji.

Nova priložnost za dobro tekmo tako prihaja že čez teden dni, ko v Trebnje prihaja ekipa Cimos Kopra. Tekma se bo odigrala v sredo, 20.3.2013 ob 20h.

 [do action=”youtube-video” povezava=”fPMcBftU2Ec”/]

 

[nggallery id=66]