Novice

Trimo presenetil vse in izločil Maribor

Četrtek, 3.10.2013; Rokometaši Trima so presenetljivo izločili Maribor iz pokalnega tekmovanja in to v njegovi dvorani. Presenečenje pa je bilo samo za tiste, ki niso bili v dvorani.

1/16 finala pokala Slovenije, Maribor, dvorana Tabor

RK Maribor : RK Trimo Trebnje   25 : 28 (13 :19)

RK Maribor Branik: Škalički, Vran, Čudič; Štefanič, Malinović 2, Žmavc, Špelić 4, Jamnik 3(1), Poklar 2, Razgor 2, Kodrin 1, Hrastnik 2, Fidel, Zarabec 6(1), Kleč, Sok 3;

RK Trimo Trebnje: Ferlin 11 obramb(2x7m), Saje, Urh; Korelec, Femec, Radelj 4, Murčehajić, Ratajec 2(1), Čeh, Skol, Sušin 6(2), Rojc 8, Udovič, Ferkulj 8, Grandovec T., Florjančič;

Rokometaši Trima smo v pokalni tekmi dokazali, da dobra igra v prvem krogu proti istemu nasprotniku, ni bila naključna. Tokrat smo začeli še bolj odločno, da pokažemo zobe. Odlično smo odprli tekmo in povedli z 0:3. Domačini so nato ujeli ritem in ujeli priključek, a povesti jim ni uspelo. Trimova prednost je nato naraščala iz minute v minuto, perfektno tekmo je imel Rojc (prvi polčas strel na gol 7/7) in razlika je narasla na +5 (7:12, 11:16). Nič ni pomagalo domačinom, niti menjave niti minute odmora. Trimo je igral kombinatorno in čvrsto v obrambi. Ferlin je odbranil tudi dve sedemmetrovki, na drugi strani je bila naša realizacija kot v sanjah (streli na gol prvi polčas 24/19). Razlika je narastla na velikih +7 (12:19) in je bila zaslužena. Na polčas se je odšlo z razliko +6.

Vir: www.siol.net

Vir: www.siol.net

Drugi polčas je bil za nas test, do kje lahko gremo. Vedeli smo, da bodo Mariborčani pritisnili do maksimuma in da nam ne bo lahko. Prišle so tudi slabše minute, ko se je razlika zmanjševala. A se nismo pustili, svoje so dodali tudi rezervni igralci, kar je bil ključ zmage. Mariborčani so se uspeli nevarno približati na samo gol razlike, a smo napad odbili. Ponovno smo povedli za tri (23:26) in razliko uspeli zadržati do konca. Zmaga je bila čista kot solza, Maribor ni vodil niti enkrat na sami tekmi. Po tekmi je trener Trima Roman Šavrič dejal: ” Že v prvenstvu bi si zaslužili vsaj točko, če ne zmago, tokrat pa se nam je obrnilo drugače. Dobro igramo vse tekme letos in slej kot prej bodo prihajale tudi zmage, kar smo na tekmi z Mariborom tudi dokazali. Bi pa mogoče rajši zmagal v prvenstvu kot pa v pokalu, a zmagi se ne gleda v zobe”.

RK Trimo Trebnje