Novice

Trimo na finalnem turnirju pokala Slovenije

Četrtek, 12.12.2103; Rokometaši Trima Trebnje so se po zmagi nad Dolom uvrstili na finalni turnir pokala Slovenije, kar je velik uspeh.

RK Dol TKI Hrastnik : RK Trimo Trebnje   24 : 26 (10:13)

RK Dol TKI Hrastnik: Guček, Marinček, Ribič, Draksler, Klepej 10(1), Žekar, Ajdari, Jakopič 2, Bauerheim 1, Jazbec, Kmetič, Hriberšek 8, Lisec 2, Zore 1, Cenkar.

RK Trimo Trebnje: Korelec 2, Femec, Radelj 1, Murčehajič, Ratajec 9(1), Čeh, Ferlin (7 obr), Skol 1, Sušin 2, Rojc 4, Udovič, Kristan, Ferkulj 3, Grandovec T. 3, Florjančič 1, Brana.

Rokometaši Trima smo imeli kar veliko težav, da smo premagali žilave in borbene domačine. Sicer smo vodili od prve do zadnje minute, a nikoli za več kot 3 zadetke. V prvem polčasu smo imeli preveč izgubljenih žog v protinapadih in polprotinapadih, da bi izdatneje povišali razliko. Obramba ni delovala kompaktno in uigrano, tako da tudi Ferlin ni mogel krpati luknje. Kljub vsemu smo polčas zaključili z tremi goli naskoka, kar pa ni obetalo mirno končnico.

Vir: www.siol.net

Vir: www.siol.net

Drugi polčas je prinesel isto sliko, rezultat je bil vedno v korist Trima, a odlepiti na varno razliko se nismo mogli. Posledice poškodbe zvina prsta je še vedno čutil Rojc, tako da v napadu ni mogel pokazati vsega. Obramba še vedno ni bila na nivoju, čeprav smo se borili. Zaključek tekme je prinesel negotovost, saj so domačini 6 minut pred koncem izenačili. Nato sta Rojc z dvema zadetkoma in Skol z realizirano sedemmetrovko poskrbela za ponovno prednost. Trimo je 44 sekund do konca vodil za dva zadetka in tekma se je odločila. Zmaga je bila težko prigarana, domačini borbeni in nepopustljivi, mi pa imamo še nekaj rezerv za prvenstvene tekme.

Uvrstili smo se na finalni turnir. Uspeh je velik, na poti do tja pa smo v 1/16 finala izločili favorizirani Maribor, nato v 1/8 finala Loko in še v 1/4 finalu Dol. Vse te tekme smo zmagali na gostovanju, kar daje rezultatu še dodatno težo. Finalni turnir, kamor so se uvrstili še rokometaši Celje Piv. Lako, Gorenje in SVIŠ-a, se bo odigral v mesecu marcu 2014.

RK Trimo Trebnje