Novice

Trimo do težke zmage

18. krog NLB lige, dvorana OŠ Trebnje, 2. marec, 19.00.

RK Trimo Trebnje : RD Herz Šmartno   30 : 28   (16 : 15 )

Cvetko 3, Djurdjevič, Florjančič 3, Horžen 10, Hasič, Matic Kotar 3, Sikošek Pelko, Udovič 3, Sašek 2, Pernovšek, Mlakar, Rozman 3, Ratajec 3, Grandovec 2, Mikec, Urbič 15 obramb.

S sredine so začeli gostje, ki so v drugem napadu tudi povedli. Obe ekipi sta začeli v obrambni postavitvi 6-0, izenačeno, predvsem po zaslugi domačega vratarja Urbiča, ki je hitro nabral nekaj lepih obramb. Pri gostih je zadeval Jaka Avsec, domači pa so zadevali iz različnih pozicij in poizkušali s hitro igro priti do lahkih zadetkov. Domači so bolje zaigrali v obrambi in s pomočjo zanesljivega Urbiča prešli v vodstvo dveh zadetkov. Gostje so s potrpežljivo igro v napadu ohranjali minimalen zaostanek. Trenutki nezbranosti so gostom omogočili priključek, domači niso uspeli zadevati iz čistih priložnosti, dobro je branil tudi gostujoči vratar Midhad Muratovič. Domači so igrali toplo/hladno, zato je Roman Šavrič v 22.minuti, pri izenačenju, zahteval minuto odmora. Ta je zalegla, saj so domači zaigrali bolje, a v zadnjih minutah prvega polčasa spet popustili. Na odmor so odšli z zadetkom prednosti.

Takoj v prvem napadu drugega polčasa je sledil zadetek Rozmana, ki je v prvem polčasu izgubil nekaj žog, a odločno začel drugi polčas. Domači so igrali bolje in se kmalu odlepili na 3 zadetke prednosti. Gostujoči trener Filip Gradišek je v 38. minuti pri rezultatu 21:17 vzel minuto odmora, saj so domači igrali vse bolje. Zadevali so predvsem iz krožnega napadalca, zanesljiv je bil Kristjan Horžen. Gostje se kljub zaostanku niso predali in se poizkušali približati domačim. V 42. minuti je udarec v glavo prejel Udovič, za kar je gostujoči igralec Cirar prejel rdeči karton. Po nekaj obrambah gostujočega vratarja in izgubljenih žogah domačih, so gostje v 44. minuti izenačili na 22. Tudi time out domače trenerja ni pomagal, igra je ostala raztrgana in živčna na obeh straneh. Videli smo veliko število izgubljenih žog. Sledilo je napetih zadnjih 10 minut tekme, kjer so domači pokazali boljšo pripravljenost in več zbranosti. Domači se tako z zmago odpravljajo ligo za obstanek.

Igralec tekme:  Kristjan Horžen

Semafor:
10.min: 4:4
20.min: 11:9
Polčas: 16:15
40.min: 22:19
50.min: 24:24
Konec tekme: 30:28

Fotogalerija in video vrhunci še sledijo!!!