Novice

Trebanjci z zmago v Gorišnici med TOP 8 v pokalu Slovenije

RK Trimo Trebnje se je z današnjo suvereno zmago proti Moškanjcem Gorišnici uvrstil med najboljših osem moštev v pokalu Slovenije in je tako oddaljen le še zmago od finalnega turnirja pokalnega tekmovanja.

Moštvo je v Gorišnico odpotovalo v nekoliko okrnjeni zasedbi. V kadru sta manjkala Urh Brana (bolezen) in Lan Grbić, ki se s slovensko kadetsko izbrano vrsto te dni podaja na turnirju v madžarskem Balatonboglarju. Hkrati pa je poleg Benjamina Teraša na klopi sedel kadetski trener, Tim Butkovec.

Gostje so v uvodnih desetih minutah imeli malce težav, da si priigrajo višjo prednost, nato pa je vendarle steklo. Z delnim izidom 1:6 je trebanjska zasedba povedla s 4:9 in prednost v nadaljevanju ohranjala med dvema in štirimi zadetki. Končni izid prvega dela je za 11:14 postavil Uroš Udovič.

V drugem polčasu smo spremljali povsem drugačen obraz trebanjskih rokometašev, ki so z delnim izidom 2:12 povišali prednost na +13 (13:26). Igra je v nadaljevanju vendarle stekla, tako da v končnici ni bilo nekih večjih dvomov o zmagovalcu. Tekma se je na koncu končala z 20:33.

Najučinkovitejši strelec trebanjske ekipe je bil s šestimi zadetki Anže Dobovičnik, s petimi sta mu sledila Marko Kotar in Uroš Udovič. Pri Gorišnici je devet golov prispeval Blaž Geč.

Izjava kapetana ekipe, Tevža Grandovca po zmagi nad Moškanjci Gorišnico:

Osmina finala rokometnega pokala Slovenije za moške:

Petek, 25. januarja, ob 19.00 (Gorišnica):

RD Moškanjci Gorišnica – RK Trimo Trebnje 20:33 (11:14)

RD Moškanjci Gorišnica: Bratuša 1 obramba, Mendaš 2 obrambi, Ranfl 6 obramb; Lorenčič 1, Šanfor, Bedrač 1, Petek, Ozmec 4, Metonja 1, Matic Geč 1, Nejc Geč, Blaž Geč 9, Sok 1, Ivančič 1, Tement 1, Leben; Trener: Siniša Radujkovič.

RK Trimo Trebnje: Urbič 13 obramb, Hasić 2 obrambi; Cvetko 3, Seferović 1, Dobovičnik 6, Matic Kotar, Miha Kotar, Marko Kotar 5, Udovič 5, Sašek 4, Majzelj, Redek 1, Bojanić 3, Horžen, Grandovec 3, Cirar 2; Trener: Benjamin Teraš.

Žreb četrtfinalnih parov pokala Slovenije bo v četrtek, 31. januarja ob 12.00.

Trebanjsko moštvo s prvenstvom nadaljuje že prihodnji petek, ko ob 20.00 v športni dvorani OŠ Trebnje gostuje ekipa Kopra, s katero se neposredno borimo v boju za preboj v NLB ligo za prvaka.