Novice

Trebanjci z odlično predstavo do pomembne zmage

Rokometaši Trima so na izjemno pomembni tekmi proti mariborskemu Braniku na krilih izjemne domače publike prišli do visoke zmage z rezultatom 28:20 (16:10) in utrdili tretje mesto na prvenstveni lestvici.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Trebanjci so se tekom reprezentančnega premora zelo dobro pripravljali na nedeljsko preizkušnjo s štajersko zasedbo, ki je letošnjo sezono začela pod pričakovanji in prejšnji teden zamenjala trenerja. Marka Šibilo je na trenerskem stolčku zamenjal Hrvat Davor Rokavec.

Slednji danes ni imel ravno najboljšega dne. Na gostovanju pri tretjeuvrščenemu Trimu je bil primoran priznati premoč domačemu moštvu.

Odlična predstava za novi dve točki

Trebanjci so današnjo tekmo pričeli v krču in po nekaj napakah v napadu dovolili tekmecu, da povede z 0:3. Kasneje se je domača zasedba vendarle prebudila in z borbeno igro hitro stopila v enakovreden dvoboj z Mariborčani. Ti so kasneje še uspeli povesti z dvema goloma, nato pa je domačinom na krilih navijačev steklo in v 22. minuti so tako vodili že z 9:7. Odličen niz so še naprej nadaljevali, polčas pa dobili s 16:10.

Tudi v drugem delu so gostitelji prevladovali na terenu. Vijoličasti niso imeli rešitve, obenem pa je zasedba Trima kaznovala vsako njihovo napako s hitrim protinapadom. V vratih je dodaten izkupiček prispeval odlično razpoloženi Urh Brana, končni izid srečanja pa je bil 28:20.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Najboljši strelec domačinov je bil Dino Hamidović, ki se je izkazal s sedmimi goli. Pri gostih je bil je bil s štirimi zadetki strelsko najučinkovitejši Andraž Velkavrh. V trebanjskih vratih je trinajst obramb zbral Urh Brana, en strel pa je zaustavil tudi debitant Miha Gaberc.

»Za nami je težka tekma, ki smo jo na slabo odprli in naredili preveč tehničnih napak. Gostje so tako povedli za par zadetkov. Nato smo stisnili v obrambi, zadeli par lahkih golov in zasluženo slavili. Rad bi pohvalil izjemne navijače, ki so nas spodbujali celotno tekmo. Zdaj nas čaka težko gostovanje v Velenju, kjer upamo na pozitiven rezultat,« je po dvoboju dejal igralec tekme Marko Kotar.

»Tekmo smo odprli dobro, a v nadaljevanju se nam je ponesrečila poškodba kapetana. Tako smo morali z nekaterimi mlajšimi igralci zakrpati luknjo, a bili vseeno premalo razpoloženi. Trebanjci so kaznovali vsako našo napako in zasluženo slavili,« pa dodal mariborski trener Davor Rokavec.

Trebanjsko ekipo nova naloga čaka že ta četrtek, ko se bo moštvo Ivana Vajdla odpravilo na zahtevno gostovanje v Velenje. Obračun bo ob 17.30 prenašala tudi TV Slovenija 2.

IGRALEC TEKME: Marko Kotar (RK Trimo Trebnje)

Liga NLB, 8. krog:
Nedelja, 3. novembra, ob 18.00 (Športna dvorana OŠ Trebnje):
RK Trimo Trebnje
– RK Maribor Branik 28:20 (16:10)
RK Trimo Trebnje: Brana 13 obramb, Tomić, Gaberc 1 obramba; Rašo, Didovič 1, Seferović 3, Dobovičnik, Hamidović 7, Kotar 5, Udovič 3, Sašek, Šešić 2, Redek 2, Grbić 2, Horžen 1, Cirar 2; Trener: Ivan Vajdl.
RK Maribor Branik: Kocjančič, Ferjan; Kljun, Puc, Planinšek 3, Špelić 3, Sok 1, Hočevar 1, Jerenec 1, Miličević 2, Velkavrh 4, Ranevski 3, Budja, Jerebie 2, Sivka; Trener: Davor Rokavec.