Novice

Trebanjci z boljšo igro premagali Novomeščane

Rokometaše Trima Trebnjega so v polfinalu mednarodnega turnirja KRKA 2019 uspeli ugnati domačine ter z izidom 30:33 (13:15) prebili v veliko finale, kjer jih jutri čaka boj z madžarskim Csurgom.

Dino Hamidović je že v 14. minuti prejel rdeči karton. Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Ta konec tedna je novomeška dvorana Marof predvsem v znamenju rokometa, saj se danes in jutri odvija mednarodni turnir v organizaciji domačega kluba iz Novega mesta. Krkaši bodo poleg trebanjskega kluba na turnirju gostili še zasedbo beloruskega pokalnega prvaka SKA Minska ter madžarskega Csurga, katerega barve branijo tudi slovenski predstavniki – Borut Ošlak, Rok Zaponšek in tudi nekdanji Trebanjec Gregor Potočnik.

Trebanjske rokometaše je v polfinalu novomeškega turnirja čakal organizator, ki ga vodi trebanjski strokovnjak Roman Zarabec. V prvem delu so tempo večinoma narekovali Farmcaevti, drugi del pa so pod svojo taktirko odigrali Trebanjci in zasluženo zmagali.

Z odlično igro v finale turnirja

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Trebanjska zasedba je srečanje začela obetavno in v uvodnih desetih minutah uspela držati stik z domačo ekipo. Slednja je Trebanjcem dovolila le izenačiti, nato pa se po nekaj napakah gostujočih oddaljila že na +3 (7:4). V nadaljevanju prvega dela so gostitelji uspeli izkoristiti predčasno diskvalifikacijo trebanjskega ostrostrelca Dina Hamidovića ter mirno ohranjali vodstvo v svojih rokah. A dobre novomeške minute niso dolgo trajale, saj so trebanjski rokometaši po minuti odmora strnili glave ter z delnim izidom 1:4 uspeli izenačiti na 10:10. Sledila je trda igra gol za gol, v končnici pa so izbranci trenerja Ivana Vajdla z boljšo igro ob odmoru vodili za +2 (13:15).

V drugem polčasu pa smo spremljali povsem drugačen obraz trebanjske ekipe, ki je z občutno boljšo igro v napadu stopnjevala prednost in vodstvo držala med tremi in petimi goli. Ob koncu tekme je priložnost dobila prav vsa ekipa ter slavila z rezultatom

»Uspeli smo popraviti igro v obrambi. To se je pokazalo tudi na tekmi, hkrati smo izboljšali strelsko realizacijo ter se zasluženo uvrstili v finale. Zdaj nas čaka Csurgo, ki je zelo močen. Odigrali bomo po svojih najboljših močeh,« je po obračunu dejal novinec v trebanjskih vrstah, Dean Šešić.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

»Kljub temu, da smo gostili turnir, nam ni šlo po naših željah. Tekmo smo odprli dobro in povedli za tri zadetke, nato pa zapravili vodstvo. V drugem delu smo jih poskusili ujeti, vendar se ni izšlo. Čestitam ekipi Trima za borbenost, jutri pa nas čaka SKA Minsk,« pa dodal novomeški krožni napadalec Jan Bevec.

Najboljši trebanjski strelec je bil David Didovič, ki je zadel šestkrat.

Znano je, da se bo četa Ivana Vajdla v velikem finalu pomerila z madžarskim Csurgom, medtem ko bosta tekmo za tretje mesto odigrala Krka in SKA Minsk.

MEDNARODNI TURNIR KRKA 2019 (Dvorana Marof, Novo mesto):
Petek, 16. avgusta, ob 20.00 (POLFINALE):
MRK Krka Novo mesto – RK Trimo Trebnje 30:33 (13:15)
MRK Krka Novo mesto: Urbič, Brajer; Dino Rašo 3, Plut, Pršina 4, Irman 4, Jakše 3, Klemenčič, Kukman 4, Hvastija 1, Gorela 1, Majstorovič, Avsec 1, Batagelj 1, Kete 4, Matko, Bevec 4; Trener: Roman Zarabec.

RK Trimo Trebnje: Tomić, Brana, Gaberc; Udovič 2, Horžen, Redek, Sašek, Cirar 5, Dobovičnik 5, Didovič 6, Kmet 1, Hamidović 1, Seferović 3, Kotar 2, Leon Rašo 3, Šešić 4, Višček; Trener: Ivan Vajdl.

Že prej odigrano:
KK Csurgo – SKA Minsk 27:20

Sobota, 17. avgusta, ob 17.30:

MRK Krka Novo mesto – SKA Minsk

Ob 20.00:

RK Trimo Trebnje – KK Csurgo