Novice

Trebanjci v novi sezoni z jasnimi cilji

Rokometaši trebanjskega Trima so včeraj v domači dvorani pričeli s pripravami na novo tekmovalno sezono, katero želijo končati v slogu med najboljšimi štirimi slovenskimi klubi ter si tako priigrati vozovnico za evropska tekmovanja za sezono 2020/2021.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Uvodni trening v novi sezoni se je tradicionalno pričel z nagovorom predsednika kluba Tonija Janca in v nadaljevanju tudi novega (starega) trenerja Ivana Vajdla, ki člansko moštvo prevzema po šestih sezonah. V začetku treninga je novi trebanjski strateg predstavil načrt avgustovskih priprav in potek dela pred uvodno tekmo z Jeruzalemom iz Ormoža, ki bo na sporedu že v petek, 6. septembra v trebanjski športni dvorani.

Včeraj sta od igralcev manjkala le mladinski reprezentant Marko Kotar, ki se s slovensko reprezentanco vrača s svetovnega prvenstva v Španiji in Lan Grbić, ki ga v prvi polovici avgusta čaka nastop na svetovnem kadetskem prvenstvu.

Poleg trenerja Vajdla so klub okrepili še vratar Aleksandar Tomić, krožni napadalec David Didovič, organizator igre Leon Rašo (vsi MRK Krka Novo mesto), desni zunanji Dean Šešić (RK Borac Banja Luka, Bosna in Hercegovina) ter bosanski reprezentant Dino Hamidović (RK Gračanica, Bosna in Hercegovina).

Izbranci trenerja Ivana Vajdla bodo imeli praktično celoten mesec dvodnevne treninge, z izjemo vikendov, kjer bodo na sporedu številni pripravljalni turnirji. Zares pa se prične že v sredo, 31. julija, ko se moštvo odpravlja na nekajdnevne priprave k turistični kmetiji Obolnar (več o tem v prihodnjih dneh). Prva pripravljalna tekma bo na sporedu prihodnji petek, ko v Trebnjem gostuje avstrijski Ferlach, katerega je član od letošnje sezone tudi trebanjski otrok kluba Matic Kotar.

Temu sledi v torek še popoldanski odhod na Roglo in tekma s hrvaškim prvakom PPD Zagrebom, v petek in soboto med 15. ter 16. avgustom pa se ekipa podaja tudi na dvodnevni mednarodni turnir v Novo mesto. Tam se bo v polfinalu pomerila z novomeško Krko, ob morebitni zmagi jo čaka zmagovalec para med madžarskim Csurgom in beloruskim SKA Minskom.

V nadaljevanju meseca avgusta varovance Ivana Vajdla čaka še prijateljska tekma z Urbanscape Loko, nastop na turnirju v Dobovi in za konec v sredo, 28. avgusta obračun z drugoligašem iz Ivančne Gorice.

Ekipo bo v novi sezoni vodil Ivan Vajdl. Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

»Tudi v Trimu smo v ponedeljek pričeli s treningi za novo sezono. Zelo sem zadovoljen s prvim treningom, saj so se fantje dobro pripravljali med počitnicami. Tako smo lahko normalno že pričeli z delom, predvsem na kondicijski in fizični pripravi. Ta teden nas čaka večinoma delo s kondicijskim trenerjem Markom Tomičem, nato pa bomo v sam proces prihodnji teden vključili tudi žoge. Upam, da bomo lahko zdržali ta ritem in tudi izpolnili zastavljene cilje,« je na uvodnem treningu dejal Ivan Vajdl.

»Za nami je prvi trening v novi sezoni. Manjkala sta samo Lan Grbić in Marko Kotar, ki imata reprezentančne obveznosti. Testi so pokazali, da smo kar dobro pripravljeni, medtem ko se v prihodnjih dneh že odpravljamo na priprave k turistični kmetiji Obolnar, kjer bomo še nadgradili našo telesno pripravljenost. Naslednji teden bomo vključili še žoge in konec tedna odigrali tekmo s Ferlachom, kjer nas lahko pridete že pogledat,« pa dodaja novi kapetan Trima, Uroš Udovič.

Seznam pripravljalnih tekem:

Petek, 9. avgusta, ob 18.00 (Trebnje): RK Trimo Trebnje – SC Ferlach
Torek, 13. avgusta (Rogla): RK Trimo Trebnje – RK PPD Zagreb
Petek, 16. avgusta, ob 20.00 (turnir Novo mesto): MRK Krka Novo mesto – RK Trimo Trebnje
Sobota, 17. avgusta (turnir Novo mesto): finale/tekma za tretje mesto
Sreda, 21. avgusta (Škofja Loka): RD Urbanscape Loka – RK Trimo Trebnje
Sobota, 24. avgusta: turnir Dobova
Sreda, 28. avgusta (Trebnje) : RK Trimo Trebnje – RK SVIŠ Ivančna Gorica

RK Trimo Trebnje v sezoni 2019/2020:

VRATARJI: Aleksandar Tomić, Urh Brana, Miha Gaberc;

LEVA KRILA: Uroš Udovič, Jan Redek, Jan Horžen;

LEVI ZUNANJI: Dino Hamidović, Adam Seferović, Amadej Jerlah;

SREDNJI ZUNANJI: Leon Rašo, Marko Kotar, Timotej Majzelj;

DESNI ZUNANJI: Dean Šešić, Anže Dobovičnik;

DESNI KRILI: Gal Cirar, Klemen Sašek;

KROŽNI NAPADALCI: David Didovič, Lan Grbić; Lovro Kmet.

STROKOVNI ŠTAB:

TRENER: Ivan Vajdl;

POMOČNIK TRENERJA: Marko Mežnaršič;

KONDICIJSKI TRENER IN ŠPORTNI TERAPEVT: Marko Tomič;

MASER: Maj Grandovec.