Novice

Trebanjci slavili proti Urbanscape Loki

Trebanjski ekipi je na tekmi šestega kola Lige NLB uspelo vknjižiti pomembno zmago proti Škofjeločanom z 28:23 in se tako približati samemu vrhu prvenstvene lestvice.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Za Trebanjci je precej uspešen teden. Po dveh spodrsljajih (Riko Ribnica, Butan Plin Izola) je nastopila odlična igra, s katero so uspeli priti do zelo pomembnih dveh točk v Dobovi. Danes pa je v Trebnjem domačinom morala priznati premoč tudi Urbanscape Loka, tako so Trebanjci vpisali še 9. točko v tej sezoni.

Borba prinesla novi dve točki

Trebanjci so v današnjo tekmo krenili zelo samozavestno in uspešno ter hitro pričeli diktirati tempo igre na parketu. Z nekaj obrambami se je izkazal odlično razpoloženi Urh Brana in popeljal domačo ekipo do prednosti +5 (8:3). V nadaljevanju je vodstvo nekoliko upadlo, a še vedno ostalo v rokah Trimovih rokometašev. Na odmor sta ekipi odšli s 14:13.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

V drugem delu je Brano v vratih zamenjal Aleksandar Tomić in po zaostanku s 15:16 ter nekaj zaustavljenimi streli uspel popeljati gostitelje do vnovičnega vodstva z 21:19. Tako je bil gostujoči trener Robert Beguš pri izidu s 23:19 primoran odreagirati z minuto odmora. A Trebanjci so prikazali pravi obraz in s suvereno zmago (28:23) na svoj račun vpisali novi dve točki.

Igralec tekme je bil Aleksandar Tomić, kateremu je uspelo zbrati sedem obramb. Eno manj je zbral Urh Brana, s sedmimi goli pa se je izkazal Dino Hamidović.

»Za nami je zelo težka tekma, a tudi pomembna zmaga. Končno smo pokazali pravi obraz in odpravili napake s prejšnjih tekem. Zdaj nas čaka zares težko gostovanje v Novem mestu in njihov položaj na lestvici čisto nič ne pomeni,« je po dvoboju spregovoril igralec tekme Aleksandar Tomić.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

»Končali smo težko tekmo v Trebnjem, kjer je domačin kaznoval vsako našo napako. Zapravili smo veliko priložnosti in izgubili kar nekaj žog, a zdaj gremo k novim zmagam naproti,« pa povedal Aleksandar Atanasov (RD Urbanscape Loka)

V prihodnjem krogu se bo trebanjska zasedba odpravila na zahtevno gostovanje k novomeški Krki.

IGRALEC TEKME: Aleksandar Tomić (RK Trimo Trebnje), 7 obramb

Liga NLB, 5. krog:
Petek, 11. oktobra, ob 19.00 (Športna dvorana OŠ Trebnje):
RK Trimo Trebnje – RD Urbanscape Loka 28:23 (14:13)
RK Trimo Trebnje: Tomić 7 obramb, Brana 6 obramb; Rašo 4, Višček, Didovič 1, Seferović, Dobovičnik 4, Hamidović 7 (2), Kmet, Udovič 4, Sašek, Šešić 1, Redek 1, Grbić, Horžen, Cirar  6 (3); Trener: Ivan Vajdl.

RD Urbanscape Loka: Tomac-Teržan, Božnar, Juričan; Vrbinc, Gartner 2, Dolenc, Grojzdek 5, Jamnik 6, Matevž Jesenko 3, Mali, Jeseničnik, Matic Pipp 4, Aljaž Jesenko 1, Pokorn, Šibanc, Atanasov 2; Trener: Robert Beguš.

Sobota, 12. oktobra, ob 18.45:
RD Butan Plin Izola – MRD Dobova

Ob 19.00:
RK Slovenj Gradec – MRK Krka Novo mesto

Sreda, 30. oktobra, ob 19.00:
RK Jeruzalem Ormož – RK Maribor Branik

Že odigrano:
RK Celje Pivovarna Laško
 – RK Gorenje Velenje 33:21
RD Riko Ribnica
 – RD Koper 31:27