Novice

Trebanjci prvo polovico rednega dela NLB liga končali z odliko

Rokometaši Trima Trebnjega so prvo polovico rednega dela NLB lige končali z odliko in v enajstem krogu državnega rokometnega prvenstva proti Dolu slavili z rezultatom 30:25.

Dvorana je bila znova lepo napolnjena. Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Izbranci domačega trenerja Benjamina Teraša so srečanje pričeli bolj odločno in v 3. minuti povedli z 2:1. Gostje so si minuto kasneje z golom Bauerheima priigrali prvo vodstvo na današnji tekmi, a jim Trebanjci kaj več niso dovolili. V 15. minuti je Anže Dobovičnik z golom za +2 (7:5) popeljal domače do najvišje prednosti na tekmi, tako da je bil gostujoči trener Aleš Sirk primoran vzeti minuto odmora. A tudi ta ni pripomogla Zasavcem, ki so zaostajali med dvema in tremi zadetki. Gostje so v končnici prvega polčasa nekoliko znižali zaostanek in na odmor odšli z rezultatom 14:14.

V drugem polčasu smo odlično držali vodstvo ter prednost gibali med dvema in tremi goli. Domači so prednost v nadaljevanju tekme stopnjevali in na koncu povsem zasluženo slavili z rezultatom 30:25.

Pri trebanjski zasedbi sta bila s sedmimi zadetki najučinkovitejša Gal Cirar in Anže Dobovičnik.

Trebanjce v prihodnjem krogu čaka dolenjski derbi s SVIŠ-em iz Ivančne Gorice.

Izjavi po tekmi:

Anže Dobovičnik, rokometaš Trima Trebnjega:

NLB liga, 11. krog:

Petek, ob 19.00:

RK Trimo Trebnje – RK Dol TKI Hrastnik 30:25 (14:14)

RK Trimo Trebnje: Brana 11 obramb, Urbič; Cvetko 3, Jerlah, Seferović 2, Dobovičnik 7, Matic Kotar 5, Miha Kotar, Marko Kotar, Udovič 4, Sašek, Redek 1, Bojanić 1, Grbić, Grandovec, Cirar 7; Trener: Benjamin Teraš.

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Nunčič 3 obrambe; Bauerheim 1, Brilej 9, Klepej 5, Ajdari 3, Grušovnik, Pintar, Hribšek, Zore 1, Cigler, Ramič, Ribič 1, Simončič 2, Koprivc 3; Trener: Aleš Sirk.