Novice

Trebanjci drugi del sezone odprli z visoko zmago

Rokometaši Trima Trebnjega so drugi del sezone odprli z visoko zmago nad Dol TKI Hrastnikom in se slednjemu oddolžili za tesen poraz v zadnjem kolu rednega dela državnega rokometnega prvenstva. Moštvo je srečanje dobilo z rezultatom 21:27 (10:14).

Trebanjski rokometaši so prvo tekmo končnice za obstanek odprli po željah in v sedmi minuti z golom Anžeta Dobovičnika vodili z 1:4. Prednost je nadaljevanju nekoliko upadla in Dolani so se v 17. minuti srečanja uspeli približati le na gol zaostanka (6:7). Kasneje so se gostje, kljub nekaj dvominutnim izključitvam uspeli oddaljiti na +3 (8:11) in še naprej diktirali tempo Zasavcem. Na odmor so odšli z vodstvom +4 (10:14).

V drugem polčasu so Trebanjci prikazali povsem drugačen obraz in z odlično predstavo z lahkoto stopnjevali prednost. Kaznovali so vsako napako domačinov in v 40. minuti vodili že za +8 (12:20). Vodstvo se je kasneje gibalo med šestimi in devetimi zadetki in zmagovalec je bil tako končan že predčasno. Končni izid srečanja je za 21:27 postavil David Jakopič.

Dolani bodo prihodnji teden v domači dvorani gostili ekipo Jeruzalem Ormoža, Trebanjce pa čaka tekma z Dobovo.

»Danes nismo bili pravi. Pričakovali smo maščevanje gostov za poraz s prejšnjega tedna, vendar danes vseh šestdeset minut nismo bili na nivoju. Enostavno nismo imeli pravega dne. To moramo čimprej pozabiti in zdaj gremo k novim točkam naproti v boju za obstanek,« je današnje srečanje komentiral Gregor Klepej, rokometaš Dolanov.

»Tekma je za nami. Videli smo, da z borbenostjo in pravim pristopom lahko pariramo čisto vsakemu. Pohvalil bi vse fante, od prvega do zadnjega, saj smo danes prikazali pravi obraz. Če bomo še naprej tako igrali, kot smo danes, si lahko obetamo prvo mesto v končnici za obstanek,« pa dejal trebanjski vratar Urh Brana.

Liga NLB za obstanek, 1. kolo:

Sobota, 23. marca, ob 19.00 (Dvorana Dolanka, Dol pri Hrastniku):

RK Dol TKI Hrastnik – RK Trimo Trebnje 21:27 (10:14)

RK Dol TKI Hrastnik: Seme 3 obrambe, Nunčič 6 obramb; Brilej 2 (1), Klepej 1, Ajdari 2, Grušovnik, Pintar, Bauerheim, Hribšek 4 (1), Zore 3 (1), Ramič 4, Ribič, Jakopič 1, Simončič, Cigler, Koprivc 4; Trener: Aleš Sirk.

RK Trimo Trebnje: Brana, Urbič, Hasić; Cvetko 2, Marko Kotar 3, Seferović 5 (2), Dobovičnik 3, Matic Kotar 3, Miha Kotar 1, Udovič 1 (1), Sašek 5, Redek, Bojanić, Grbić 1, Grandovec, Cirar 3 (2); Trener: Benjamin Teraš.