Novice

Trebanjcem v Ribnici zmanjkalo kanček športne sreče

Trebanjski rokometaši so na derbiju 14. kroga Lige NLB tesno priznali premoč Riku Ribnici z golom domačina po izteku igralnega časa. A časa za obžalovanje ni, saj je v sredo na sporedu pomembna pokalna tekma z Ormožem.

Drevi sta bila v uvodnem dnevu 14. kola prvoligaškega tekmovanja na sporedu dva obračuna. Trimo je v Ribnici tesno klonil, Slovenjgradčani pa so zabeležili zmago proti Izolanom.

Trebanjci so z novima dvema točkama v prejšnjem kolu proti Slovenj Gradcu prekinili niz dveh zaporednih porazov ter se po porazu Dobove proti Celju vrnili na četrto mesto prvenstvene lestvice.

Dober začetek ni obrodil sadov

Trebanjci so odlično odprli tekmo predzadnjo prvenstveno tekmo v letošnjem koledarskem letu. Uvodna zadetka Deana Šešića za 1:2 sta napovedala dober obračun. Trebanjci so na krilih odličnega Urha Brane, ki je v prvi polovici takoj zablestel z nekaj zaustavljenimi streli, diktirali tempo in držali prednost v svojih rokah. V zadnjih sekundah prvega polčasa pa je Gal Cirar iz protinapada zadel za vodstvo gostov s 13:17.

V drugem polčasu je gostom nekoliko popustila koncentracija. V napadu so zapravili nekaj strelov, kar je Ribnica izkoristila in v 50. minuti povedla s 27:23. Sledila je napeta končnica. Gostje so se z boljšo predstavo v napadu in golom Leona Raša v 55. minuti vrnili v boj za zmago z izidom 26:25. Minuto pred koncem srečanja je Gal Cirar izenačil na 28:28. V razburljivih zadnjih sekundah tekme je Riko Ribnica z golom Vujačića po izteku igralnega časa prišla do pomembne zmage z 29:28.

Trebanjce v naslednjem krogu čaka gostovanje v Izoli, še prej pa v sredo pokalna tekma z Ormožem.

Liga NLB, 14. krog:
Petek, 13. decembra, ob 20.00:
RD Riko Ribnica
– RK Trimo Trebnje 29:28 (13:17)
RD Riko Ribnica: Klarič, Bojić, Ilc; Setnikar 8, Vujačić 5, Kovačič 5, Strmljan 4, Ranisavljević 2, Knavs 2, Tomšič 1, Pahulje 1, Pucelj 1 (1), Cimerman, Žagar, Nosan, Lešek; Trener: Damjan Škaper.
RK Trimo Trebnje:
Brana 11 obramb, Tomić 4 obrambe; Rašo 5 (2), Cirar 5, Kotar 4, Šešić 4, Didovič 3, Hamidović 2, Dobovičnik 2, Udovič 2, Grbić 1, Horžen, Višček, Redek, Seferović, Sašek; Trener: Ivan Vajdl.

PRIHOD NA TEKMO POTRDI TUKAJ: