Novice

Ta teden gostovanje v hramu slovenskega rokometa

Člansko ekipo Trima Trebnjega jutri ob 18.00 čaka tekma 17. kroga NLB lige. Varovanci Benjamin Teraša se bodo že med tednom odpravili na novo gostovanje, odhajajo pa v hram slovenskega rokometa – Celju Pivovarni Laško.

Trebanjski rokometaši so letošnje koledarsko leto v spomladanskem delu NLB lige odprli zelo dobro in pred nabito polno trebanjsko športno dvorano remizirali s Koprom (več o tekmi klikni TUKAJ).

Tokrat bo šlo za precej boljšega nasprotnika, saj bodo Celjani prav s trebanjskim klubom opravili generalko pred obračunom EHF Lige prvakov z madžarskim Pick Szegedom. Na prvi tekmi so pivovarji komajda slavili v Trebnjem in prišli do zmage s 33:36 (17:22). Iz celjskega kluba prihajata tudi dva trebanjska rokometaša – Tobias Cvetko in Anže Dobovičnik.

Po osvojeni točki v domači dvorani proti ekipi iz Kopra, nas v naslednjem krogu čaka gostovanju pri Celju Pivovarni Laško. To gostovanje bomo kljub temu, da nismo favoriti, vzeli resno. V Celje se odpravljamo z željo po dokazovanju in po nove dragocene izkušnje, ki jih bomo potrebovali za preostale tekme sezone. Ekipa Celja je sestavljena iz zelo kvalitetnih igralcev, ki imajo izkušnje iz Lige prvakov, mi pa bomo naredili vse, da se tej ekipi postavimo po robu in jim skušamo parirati vseh šestdeset minut. V tekmo gremo čisto neobremenjeno, vendar z željo, da poskušamo igrati našo igro, na kateri gradimo že celotno sezono. Kaj nam bo to prineslo pa bomo videli,« pred tekmo meni vratar trebanjske ekipe, Žiga Urbič.

Srečanje med celjskimi in trebanjskimi rokometaši se v sredo, 6. februarja v Areni Zlatorog prične ob 18.00.

NLB liga, 17. krog:

Sreda, 6. februarja, ob 18.00 (Arena Zlatorog):

RK Celje Pivovarna Laško – RK Trimo Trebnje