Novice

Ta konec tedna s tekmami začenjajo tudi najmlajši

Ta vikend se bo državno prvenstvo začelo tudi za naše najmlajše kategorije. Jutri bosta na delu selekciji mlajših dečkov A in B, ki ju vodijo Alojz Radelj, Urh Brana ter Maj Grandovec, medtem ko v nedeljo prva tekma čaka še starejše dečke A, katere vodita Marko Radelj in Uroš Udovič.

Najmlajši začenjajo proti rivalom iz Novega mesta

Jutri bosta svojo prvo tekmo v novi sezoni odigrali selekciji mlajših dečkov A in B. Trenerski štab bodo letos sestavljali Urh Brana, Alojz Radelj in Maj Grandovec. Ekipa mlajših dečkov A, ki jo večinoma sestavljajo igralci letnika 2006, so v lanski sezoni osvojili 5. mesto.

Naše fante jutri čaka gostovanje pri novomeški Krki, katero vodi naš nekdanji trener – David Lipoglavšek. Prva tekma je na sporedu ob 16. uri, druga pa bo odigrana ob 17.15.

“Jutri v soboto bodo v novo sezono vstopili tudi mlajši dečki (letnik 2006 in 2007). Trenutno imamo v selekciji okoli 40 otrok, na to številko smo zelo ponosni. A vemo, da jo lahko z dobrim in trdim delom še dvignemo, kar je tudi eden od naših ciljev. Naš cilj za letošnjo sezono je nekako isti kot vsako leto – uvrstitev v polfinalno skupino. S tem si zagotovimo težke tekme skozi celotno leto in omogočimo, da naši igralci pridobijo čimveč znanja in izkušenj, ki jih bodo potrebovali na svoji rokometni poti. Na prvi tekmi se bomo pomerili z ekipo Krke iz Novega mesta. Lahko rečemo, da gre tako kot pri članih za nek dolenjski derbi, ki ga otroci komaj čakajo.” je pred uvodno tekmo državnega prvenstva dejal Urh Brana, ki bo skupaj z Alojzom Radljem in Majem Grandovcem tvoril strokovni štab pri naših najmlajših selekcijah.

V nedeljo na delu tudi starejši dečki A

Podobno kot mlajše dečke, se nova sezona začenja tudi za starejše dečke A (letnik 2004). Ekipa, ki jo vodita Uroš Udovič in Marko Radelj, bo uvodno tekmo prvenstva odigrala proti SVIŠ-u iz Ivančne Gorice, ki je v prvem krogu izgubil proti Ribnici z rezultatom 20:16.

Srečanje bo na sporedu v nedeljo, v dvorani OŠ Trebnje s pričetkom ob 11.30.

Uroš Udovič bo skupaj z Markom Radljem tvoril trenerski duet pri starejših dečkih A.

“V nedeljo se tudi za naše fante pričenja sezona. Mislim, da tako oba trenerja kot igralci komaj čakamo, da pokažemo, kako smo se pripravili skozi mesec. Vidi se, da so fantje bolj odrasli, kar se vidi tudi pri kakovosti treningov. Ko bomo najboljše stvari iz treninga prikazali tudi na tekmi, se nam ni potrebno bati nobenega nasprotnika. Z Markom (Marko Radelj op.p.) od fantov pričakujeva borbo za vsako žogo in nadgradnjo igre iz prejšnje sezone. Starši in navijači lepo vabljeni na tekmo!,” pa pred nedeljsko tekmo razmišlja eden izmed dveh trenerjev pri starejših dečkih A – Uroš Udovič.

Mlajši dečki B, CENTER 2:

Sobota, 29.9.2018, ob 16.00:

MRK Krka Novo mesto – RK Trimo Trebnje

Mlajši dečki A, CENTER 2:

Sobota, 29.9.2018, ob 17.15:

MRK Krka Novo mesto – RK Trimo Trebnje

Starejši dečki A, CENTER 2:

Nedelja, 30.9.2018, ob 11.30:

RK Trimo Trebnje – RK SVIŠ Ivančna Gorica