Novice

FOTO IN VIDEO: Srečno in spretno prek Ribnice

Petek, 11.4.2014; Rokometaši Trima Trebnje so v napeti končnici uspeli premagati neugodno in kvalitetno ekipo iz Ribnice.

RK Trimo Trebnje : RD Ribnica Riko Hiše    28 : 27 (14:12)

RK Trimo Trebnje: Femec, Radelj 1, Ratajec 4, Čeh, Ferlin (14 obr), Skol 8(7), Kotar, Sušin 2, Baznik, Rojc 6, Udovič 2, Ferkulj 2, Grandovec T. 1, Florjančič 2, Brana, Urbič.

RD Ribnica Riko Hiše: Merhar 1, Fink, Atanasov, Omahen, Pahulje, Šega, Grebenc 5, Nosan 4, Andoljšek 1, Pucelj, Abrahamsberg 12 (4), Batinič 3, Klarič, Markovič, Perovšek, Košmrlj.

Rokometaši Trima smo tekmo začeli nekako v krču in dovolili borbenim gostom, da so povedli z 2:0. Kmalu smo ujeli priključek, rezultatsko smo se poravnali, nobena ekipa pa si ni uspela priboriti občutneje prednosti. Trimo je vodil največ za gol, Ribica je dihala za ovratnik. Gostom je uspel mini preobrat in povedli so za dva (8:10). Minuta odmora je domačinom prišla prav, ujeli smo ritem in rezultat preobrnili v svojo korist. Skol je bil nezgrešljiv iz najstrožjih kazni (5/5) in povedli smo za tri (14:11). Ko je že kazalo, da bomo odšli na odmor z prednostjo 3 zadetkov, je iz devetmetrovke po sireni zadel Nosan.

V drugem polčasu so ribničani kmalu izenačili in obetala se je slika prvega polčasa. Trimovci smo le počasi nabirali prednost, ki jo nismo izpuščali iz rok. Tako smo sredi drugega polčasa povedli za velike 4 zadetke (21:17) in kazalo je na zmago Trima. A Ribnica se ni predajala, uspeli so narediti delni izid 7:1 in povesti za dva. Tekma se je postavila na glavo, Ribnica je bila bližje zmagi. Vseeno smo Trimovci dobro odigrali končnico in zopet uspeli obrnit rezultat. 35. sekund do konca smo zopet povedli, Ribnica je imela zadnji napad. Vratarja so poslali iz igre, imeli višek igralcev (10 sekund do konca tudi dva igralca več), a jim ni uspelo zatresti mrežo odličnega Ferlina. Zmaga je ostala doma, trener domačih je po tekmi povedal: “Zmagali smo srečno kljub borbenosti in želji po zmagi. Lahko bi bilo tudi drugače, Ribnica si je po prikazanem zaslužila točko. A tak je šport, enkrat dobiš, drugič izgubiš. Vseeno čestitam vsem fantom za novo dobro tekmo in zmago, prvo v končnici. Nadaljujemo sproščeno in si želimo še kakšne zmage.”

[do action=”youtube-video” povezava=”sluw_CUaVzc”/]

[do action=”youtube-video” povezava=”FDe0Avj_CHM”/]

RK Trimo Trebnje

Foto: Samo Kobal