Novice

Slovan srečnejši za zadetek

Dvorana OŠ Trebnje, 23. marec., 19.00.

RK Trimo Trebnje : RD LL Grosist Slovan 24:25 (13:13)

Rozman 2, Tobias 2, Horžen 4, Djurdjevič 2, Florjančič 2, Kotar Mat. 4, Sikošek Pelko, Udovič 3, Sašek 3, Pernovšek, Mlakar, Ratajec 2, Mikec, Urbič 9 obramb, Hasič 0 obramb.

Trimo je odigral prvo domačo tekmo pod taktirko novega trenerja Romana Zarabca. Prvi zadetek je padel v 3. minuti, ko so povedli gostje. Domači so začeli v rahlo spremenjeni postavi in potrebovali nekaj časa za tekoč potek igre. Obe ekipi sta začeli v obrambni postavitvi 6-0, z nekaj tehničnimi napakami, a pravo borbenostjo. Gostje so začeli bolj zbrano, in potrpežljivo prihajali do svojih zadetkov. Domačim ni steklo v napadu, kar so gostje iz Ljubljane izkoristili in povedli za 2 zadetka. To naših ni zmedlo in kmalu so zaigrali bolje, ter izid poravnali. Kljub nekaj izključitvam so parirali gostom, ki so ob igralcu več prešli v obrambo 5 + 1. Domači so spet imeli kar nekaj lahko izgubljenih žog, kar je omogočilo lahke zadetke igralcem Slovana iz protinapadov. Ekipa Trima je prvič povedla v 22. minuti, po zadetku iz protinapada Horžena. V 22. minuti je sledil lep zadetek Florjančiča, ki je dvignil vzdušje v dvorani. Do konca polčasa je rezultat ostal izenačen, priča smo bili še nekaj dvominutnim izključitvam na domači strani, ekipi sta na odmor odšli izenačeni.

Med polčasom je potekala nagradna igra podjetja Avtocenter TIT, 2 srečna izžrebanca sta se razveselila praktične nagrade.

Drugi polčas so iz sredine začeli gostje, domači igralci pa so imeli 2 igralca manj. Na desnem beku je nerazpoloženega Rozmana zamenjal Ratajec, tudi v nadaljevanju je domači trener iskal razigrano sedmerko. Tekma se je nadaljevala v ritmu prvega polčasa, ekipi sta ostali blizu, ni manjkalo lepih zadetkov na obeh straneh. Domači so sicer zaigrali bolje v napadu, vendar je zaključne strele dobro ubranil vratar Nunčič. Na drugi strani je v 37. minuti v vrata prišel Amar Hasič. Spremljali smo igro gol za gol, veliko borbenost in željo po zmagi na obeh straneh. V 48. minuti so gostje povedli na +2, zato je Roman Zarabec zahteval minuto odmora. Domači so poizkušali ujeti priključek, vendar so gostje z nekaj športne sreče držali prednost zadetka, dveh. Spremljali smo napeto končnico tekme, v 58. minuti so domači imeli 2 igralca več. Po cepelinu in zadetku Ratajca so domači izenačili na 24. Gostje so zapravili napad, a kaj ko na drugi strani Udovič ni izkoristil lepo izpeljane akcije za vodstvo. Gostje so imeli slabih 40 sekund časa za napad, 2 igralca manj, gostujoči trener Zoran Jovičič pa se je odločil, da bo namesto vratarja v igro poslal igralca in pustil prazna vrata. To se mu je obrestovalo, saj so v samem zaključku tekme gostje zadeli in slavili z 24:25.

Semafor:

10: 2:3
20: 7:7
30: 13:13

40: 16:17
50: 20:21
60: 24:25

Igralec tekme po izboru komisije: Peter Marušič