Novice

Sezona končana z odliko, kapetan se poslavlja

Rokometaši Trima Trebnjega so na zadnji letošnji prvenstveni tekmi proti novomeški Krki prišli do prepričljive zmage s 34:26 (15:12) ter sezono zaključili z odliko.

V zadnjem kolu končnice za obstanek so bila srečanja le formalnega značaja. Osmo mesto so sicer zasedli Krkaši, vendar so zaradi boljše medsebojne gol razlike končali sezono v boju za drugo mesto Lige NLB za obstanek z dobovskim klubom. Danes so gostovali pri sosednem rivalu iz Trebnjega. Trebanjci pa se pred domačo publiko uspeli posloviti z zmago in se zahvaliti vsem odhajajočim po tej sezoni.

Trebanjski rokometaši so zadnjo tekmo v tej sezoni odprli solidno ter se v uvodnih minutah enakovredno kosali z novomeško ekipo. Slednja je sprva narekovala tempo domačinom, v šesti minuti pa po nenamernem strelu Tilna Kukmana v obraz Žigi Urbiču pri sedemmetrovki ostala še brez mladega organizatorja igre. Kasneje je igra domače zasedbe vendarle zaživela in prednost se je stopnjevala. V 22. minuti je znašala že +2 (11:9), na odmor pa so domačini odšli s 15:12.

V drugem polčasu so izbranci trenerja Benjamina Teraša še dodatno povečali moč igre ter v 43. minuti po golu Cvetka vodili že za +5 (22:17). Vodstvo so uspeli ohranjati med štirimi in šestimi zadetki, tako da preobrata ni uspelo več storiti. Trebanjci so uspešno zaključili sezono in tekmo dobili z rezultatom

Najboljši strelec Trima je bil s šestimi zadetki Marko Kotar, pri Novomeščanih jih je sedem vknjižil Leon Rašo.

»Mislim, da smo si danes mi želeli bolj zmage. Imeli smo bolj razpoložene vratarje in igralce, tako da je zmaga zasluženo ostala doma. Sezona je bila dobra, premagali smo prvake in vsako ekipo v Ligi NLB. Sezona se je na polovici korenito spremenila, vseeno pa je to odličen rezultat. Trimu želim v prihodnje vse najlepše,« je po obračunu dejal Benjamin Teraš.

Slovo šesterice Trebanjcev

Klub se je na zadnji tekmi zahvalil tudi petimi rokometašem, ki po tej sezoni zapuščajo trebanjske vrste. Poslavljajo se Vladimir Bojanić (Gorenje Velenje), Tobias Cvetko (Celje Pivovarna Laško), Žiga Urbič (Krka Novo mesto), Matic Kotar in Tevž Grandovec (konec kariere). S trenerskega stolčka se poslavlja še Benjamin Teraš.

Liga NLB za obstanek, 10. kolo:

Petek, 31. maja, ob 20.15:

RK Trimo Trebnje – MRK Krka Novo mesto 34:26 (15:12)

RK Trimo Trebnje: Urbič, Brana; Cvetko 4, Matic Kotar 3, Seferović 1, Dobovičnik 3, Sašek 3, Miha Kotar 2, Marko Kotar 6, Udovič, Redek 2, Bojanić 1, Grbić 2, Horžen 1, Grandovec 4 (1), Cirar 2; Trener: Benjamin Teraš.

MRK Krka Novo mesto: Tomić, Brajer; Leon Rašo 7 (2), Bevec 2, Didovič 3, Okleščen 3, Pršina, Jakše 1, Klemenčič 6, Plut, Dino Rašo 1, Avsec 1, Kukman, Majstorovič, Matko 1, Florjančič 1; Trener: Robert Cvikl.