Novice

Sebastian Skube, Staš Skube in Miha Zarabec – trebanjski dirigentski trio

Ali je nekaj v zraku ali pa imajo v Trebnjem preizkušen recept za vzgojo organizatorjev igre. Bržčas tisto drugo. O čem je govora? Trije klubi, ki naj bi se po napovedih udarili za naslov prvaka, imajo na mestu srednjega zunanjega fanta iz Trimove rokometne šole. Brata Sebastian in Staš Skube ter Miha Zarabec, dirigenti celjske, velenjske in mariborske igre, še pred leti skupaj v dresu Trima.

 

Sebastian Skube

Najstarejši od trojice in tudi najbolj uveljavljeno ime. Standardni reprezentant, podaljšana Matičeva roka na terenu, ko igra on, igra Celje. Po koncu sezone se mu izteče pogodba, zaradi tega je bržčas še dodatno motiviran. Tudi zato, ker biti to zadnja sezona pred odhodom v tujino.

Staš Skube

Najboljši strelec lanskega prvenstva, po trinajstih letih je zapustil domače gnezdo, dres Gorenja pa pomeni korak naprej. Izziv in mord

a celo prelomna sezona, ki bo razkrila pravo vrednost, Ivan Vajdl pa pravi, da ga je ekipa že sprejela kot vodjo na igrišču.

Miha Zarabec

Najmlajši in tudi najnižji od trojice začenja svojo drugo sezono v štajerski prestolnici. Lani je prikazal nekaj izjemnih partij, v spominu pa je ostala predvsem tista v Goppingenu, ko ga je tamkajšnji trener Velimir Patković primerjal kar z Vranješem, Že v odlični formi, pretekli konec tedna je bil MVP Bogovega memoriala.

 

Vir: Športni častnik Ekipa

D. L.