Novice

SDA: Sreča spremlja hrabre

V sredo, 21. 12. 2016, smo SDA RK Trimo Trebnje odigrali zadnji krog v predtekmovalni skupini  CENTER II. Gostovali smo v Ribnici pri RD Ribnica.

Show RK Trimo Trebnje, SDA, sezona 2016/17Tekmo smo začeli odločno in povedli, nato pa so nas domačini ujeli (3:3) in povedli za dva gola. Izgubljali smo dvoboje v obrambi, kar so borbeni domačini izkoristili in si nekaj minut pred koncem polčasa priigrali prednost 3 zadetkov. V zaključku prvega dela smo vendarle pokazali več zbranosti in odšli na odmor z golom zaostanka (13:12).

Tudi uvodne minute 2. polčasa niso nakazovale, da bi nam igra stekla. Domačini so vodili za gol ali dva, nato pa nam je nekaj naših odločnejših minut prineslo izenačenje (16:16) in celo vodstvo in vodstvo za 2 gola. Tudi domačini se niso predali kar tako in po sedemmetrovki, ki jo je vratar gostiteljev obranil, izid izenačili (20:20). Obetala se je napeta končnica tekme. Domačini so povedli, vendar se tudi mi nismo predali kar tako. Po izenačenju na 22 smo povedli, domačini pa so pol minute pred koncem tekme izid izenačili. Takrat je naš trener Marko Radelj zahteval minuto odmora in v njej dal navodilo za izvedbo zadnjega napada, za katerega nam je ostalo 5 sekund časa. V tem času smo izvedli podajo na našega krožnega napadalca Matevža Pangrca, ki je v zadnji sekundi tekme dosegel zlata vreden zmagoviti gol.

Končni rezultat – 23:24.

 

V predtekmovalni skupini CENTER II smo SDA RK Trimo Trebnje osvojili 2. mesto in se uvrstili v polfinalno skupino.

RK Trimo Trebnje: M. Gaberc, O. Kovič, M. Rajk (7), T. Povše (2), G. Mlakar (4), T. Rezelj (2), G. Gole (2), K. Erman (1), M. Pangrc (4), Ž. Vovk (1), A. Čulk, R. Jevnikar, A. Kirm, M. Mežan (1), J. Rakar; trener: Marko Radelj

G.G.