Novice

SDA: Po dveh katastrofalnih porazih spet zmaga

Show RK Trimo Trebnje, SDA, sezona 2016/17V soboto, 22. 4. 2017, je v domači dvorani potekala naša predzadnja tekma polfinalne skupine B proti RD Rudar.

Začetek je bil enak kot v zadnjih dveh dvobojih proti Račam in Ormožu: zdolgočasen ter brez volje in želje po zmagi. Tako je igra do srede polčasa potekala gol za gol. Po dveh minutah odmora smo se za kratek čas zbrali, zaigrali bolje v obrambi in si sredi polčasa priigrali 2 gola prednosti. Žal so nas do konca polčasa gosti ujeli in na odmor smo odšli z rezultatom 14:14.

V odmoru med polčasoma nas je trener opozoril, naj se vendarle zberemo v obrambi in ohranjamo ritem v napadu. V nadaljevanju smo potem zaigrali tako, kot bi bilo treba igrati že v prejšnjih dveh odločilnih tekmah. Čeprav še vedno ni šlo brez napak, je bila naša igra strpna in odločna, zato smo si priigrali vodstvo 3 golov. Kljub temu, da smo naredili tudi nekaj napak, smo te popravili v igri in zmaga je bila končno spet naša.

Končni rezultat – 30:25.

RK Trimo Trebnje: M. Gaberc, O. Kovič, A. Kirm, T. Povše, M. Rajk, M. Pangrc, G. Mlakar, J. Rakar, K. Erman, R. Jevnikar, T. Rezelj, Ž. Dular, A. Čulk, M. Mežan; trener: M. Radelj

G. G.