Novice

SDA: Odlična igra še ne prinese zmage

V soboto, 4. 3. 2017, smo se SDA odpravili na štajerski konec Slovenije, natančneje v Ormož z namenom, da vknjižimo dve točki in se pomaknemo proti zgornjemu delu lestvice polfinalne skupine B.

Kljub začetnemu vodstvu domačinov smo tudi mi v igri kazali, da se nismo ustrašili gostujočega terena, v 1. polčasu tudi nekajkrat povedli, polčas pa končali z rezultatom 7:7.

Drugi polčas pa je postajal vse bolj napet, kar se je kazalo po naših, nasprotnikovih in žal tudi sodniških napakah. Naša obramba je nekajkrat padla, vendar smo se hitro pobrali, naredili nekaj pametnih prekrškov in nato zabili nekaj golov iz protinapadov, enega tudi prek celega igrišča. Naša ekipa je na igrišču dihala kot eno, hkrati pa je igralcem prišla prav tudi spodbuda s klopi. Tudi neumorni navijači so nas ves čas spodbujali, da smo kljub zaostanku 3 golov pred zaključkom tekme domačine povsem ujeli. Žal smo pri izenačenem izidu v izdihljajih tekme naredili prekršek za devet metrov, kar je igralec Ormoža Gašper Cvetko izkoristil in v zadnji sekundi tekme poskrbel, da je zmaga ostala doma.

Poraz v zadnji sekundi tekme je bil za nas veliko razočaranje, trener pa nas je pohvalil, da se tako igra pravi rokomet in da je take igre zelo vesel.

Končni rezultat – 18:17.

RK Trimo Trebnje: M. Gaberc, O. Kovič, T. Povše (3), M. Rajk (3), M. Pangrc (1), G. Mlakar (4), G. Gole (3), Ž. Vovk (1), J. Rakar, K. Erman (1),R. Jevnikar, T. Rezelj (1), Ž. Dular; trener: M. Radelj

G. G.