Novice

SDA in kadeti do zmage, mladinci klonili proti Urbanscape Loki

Ta konec tedna so bile na delu tri selekcije RK Trima Trebnjega. Ekipi starejših dečkov A in kadetov sta slavili pred domačo publiko proti Riku Ribnici, medtem ko so mladinci doživeli še 3. zaporedni poraz proti Urbanscape Loki.

KADETI: Derbi v kadetski konkurenci pripadel Trebanjcem

Foto: Zala Gole

Naši kadeti so se v soboto v domači dvorani pomerili z gosti iz Ribnice. Naši mladi upi so boleč poraz v Novem mestu hitro pozabili, trdo in pridno delali na treningih, kar se je poznalo tudi na sobotni tekmi. Zaradi nezbranosti v napadu in v obrambi je morala tekmo odločiti končnica, ki so jo dobili naši rokometaši.

Tekmo so odločno in borbeno začeli naši rokometaši, a se gostje niso dali, saj so ves čas držali stik z našimi. Hitro je gostom padla tudi koncentracija, kar so naši kadeti tudi izkoristili in se gostom odlepili za 3 zadetke. Gostje so sicer v 20. minuti le znižali zaostanek za mladimi Trebanjci na -2, a se ti niso dali ter gostom za zaušnico dali še dva pomembna zadetka, ki sta je pripeljala v vodstvo 4 zadetkov. Našim kadetom so v izdihljajih prvega polčasa popustili živci, saj so delali napake v obrambi in v napadu, kar so gostje tudi izkoristili in se približali Trebanjcem za 2 zadetka. Tako se je končal prvi del tekme, z rezultatom 8:6.

Foto: Zala Gole

 V drugi del tekme so bolje stopili gostje, saj so se nam prilepili na zadek in izenačili. Večkrat smo lahko spremljali igro »gol za gol«, ki so jo končali naši mladi upi ter gostom ponovno ušli za dva zadetka. Ribničani so se po naših napakah v obrambi in v napadu ponovno približali in vse se je že vedelo, da bo tekmo morala odločiti končnica. Zadnjo minuto odmora, ki sta jo vzela naša stratega Butkovec in Šavrič je zelo vplivala na naše mlade rokometaše, uspeli so sestaviti napad za zmago, čeprav so jih suhorobarji pokrivali čez celotno igrišče. Naši rokometaši so tako tekmo dobili za en zadetek (22:21).

Pri domačih ta se s šestimi zadetki izkazala Gašper Mlakar in Alen Čulk, naše fante pa v prihodnjem krogu čaka gostovanje v Grosuplju. Tekma bo predvidoma na sporedu v soboto, ob 15. uri.

CENTER 2, 3. KROG:

RK Trimo Trebnje – RD Riko Ribnica 22:21 (8:6)

Strelci za RK Trimo Trebnje: Mlakar 6, Čulk 6, Pangrc 4, Dular 3, Rezelj 2, Erman 1; Trener: Tim Butkovec.

 

STAREJŠI DEČKI A: Ribničani v Trebnjem klonili tudi pri letnikih 2004

V soboto so starejši dečki A odigrali novo tekmo v državnem prvenstvu. V goste je prišla ekipa RD Riko Ribnice. Tekma je bila vseskozi izenačena, na koncu pa je bila želja in tudi malo sreče na strani naših fantov. Cel teden je bilo zaradi šolskih obveznosti in zaradi poškodb težko sestaviti dober trening, pa vendar so fantje pokazali, da se nikoli ne predajo.

Fantje imajo ta konec tedna prosto, nato pa jih nova tekma čaka že 27.10., ko v domači dvorani gostijo RK Črnomelj.

CENTER 2, 5. krog:

RK Trimo Trebnje – RD Riko Ribnica 22:19 (10:10)

Strelci za RK Trimo Trebnje: Pikelj 8, Kuzmanovič 4, Smolič 4, Pušlar 3, Šenica 2, Kolenc 1; Trener: Marko Radelj.

MLADINCI: Še vedno brez zmage

Mladinska ekipa Trima je po treh odigranih tekmah še brez zmage. Potem, ko smo prvo tekmo doma odigrali slabo, se igre izboljšujejo. Žal smo imeli v Celju in Loki (pre)močne nasprotnike, a s podobnim pristopom lahko računamo tudi na zmage.
V nedeljo smo odigrali tekmo proti še neporaženi ekipi iz Škofje Loke, ki so praktično vsi pomembni členi tudi v članski ekipi. Tekmo smo dobro odprli in se izmenjavali v vodstvu. V napadu smo igrali dobro, razpoložen je bil Jelah, v obrambi pa smo se težje upirali močnejšim gostom. Do 12. minute smo bili enakovreden nasprotnik, nato pa smo z nekaj zapravljenimi napadi gostom dovolili, da so se odlepili za 3 zadetke. Do polčasa nato nismo uspeli ujeti priključka, a volja je bila prisotna.
V drugem polčasu smo spremenili obrambo in tako poizkušali preobrniti potek tekme. Zopet se je igralo gol za gol, bližje pa nismo mogli. Nekaj zgrešenih žog in nekaj nesreče v obrambi so goste držali na varni razliki. A nismo popuščali in v 51, minuti imeli priložnost, da se približamo na -4, a nismo izkoristili protinapada. Še smo poizkušali in v 54. minuti imeli priložnost se približati na samo 3 gole zaostanka, a nam je zmanjkalo koncentracije. Tekmo smo zgubili proti realno veliko močnejši ekipi, a nismo pustili slabega vtisa. Novo priložnost za dokazovanje se nam ponuja čez teden dni, ko igramo v Izoli.
  1. mladinska liga, 4. krog:

RK Trimo Trebnje – RD Urbanscape Loka 33:38 (18:23)

Strelci za RK Trimo Trebnje: Jerlah 12, Redek 8, Grbič 5, Miha Kotar 4, Majzelj 2, Horžen 1, Višček 1; Trener: Roman Šavrič.